2010.08.20. 09:58
Nyári alma és a camembert
Szeretem az egyszerű ételeket. Tiszta, jól értelmezhető íz, kellemes utó-telítettség.
Már megérett a nyári alma. Nem a rétesalma, hanem a kicsi, kemény, pirosas, savanykás alma. És a nyár is kezd véget érni, ez az étel pedig tipikus nyárvégi, kora őszi étel.
Ma pedig kellően 'ünnepeljük' az augusztus 20-át :-). Reggelire készítettem el az ünnepi fogást :-) forrón tálalva az igazi!
Nyári almás krumpli camemberttel:
5-6 szem krumpli, 4-5 szem nyári alma, 1 camembert, 1 marék mandula vagy dió, olívaolaj, vaj, só, bors.
A krumplit karikákra vágva tepsibe olajjal, vajjal és sóval-borssal együtt süsd meg majdnem készre. Az utolsó 15 percbe tedd hozzá a kockákra vágott almát, mandulát/diót és camembert. Süsd készre és tálald forrón. Magában az igazi, de köretnek is kiváló.
2010.08.20. 06:29
Jelen építészet
Egy építészeti, belsőépítészeti blogot ajánlok most, abszolút idei, építészetben jelenlévő, lüktető és nálunk inspiráló.
www.unhappyhipsters.com
2010.08.19. 14:51
Bio kutyakaja
Mostanában, hogy az étkezésről beszélünk, eszembe jutott Edward (nehéz elfelejteni :-) ).
A kutyák mit esznek manapság? Olcsó vagy szuperextra kutytápot. Mert abban annyi vitamin és színtiszta marhahús van, és 10 kg mindössze 3000 Ft, vagy a szuperextra 10ezer forint, és abban van már minden, alga, hús, zöldség,olajok, stb... De miért nem tudom ezt elhinni? ezek csak granulátumok, kis golyók, vagy kukacok, vagy undorító szagú húskészítmények...
Én/Mi főzünk Edwardra. Edward, a kutyánk, írfarkas, 97 cm marmagassággal úgymond Európa legnagyobb kutyája (írd be a google-be, és kidobja Edwardot!!). Sok ember nem étkezik úgy, mint Edward. Mondjuk az elmúlt hónapok kicsit viszontagságosak voltak :-)
Bio vagy makrobiotikus kutya :-) (legalább vki továbbviszi a makrós étrendet :-) )
A menüje a következőkből áll: főtt:hajdina, köles, rizs, tészta, olívaolaj, olajos hal/apró húsfalatok, tojás, néha reszelt répa, tejföl, fokhagyma és ha van maradék a mi kajánkból. néha kap őrölt algát, kovaföldet, marhahúst, marhacsontot, extra feltét a bárány, sütemény :-)
Edward családtag. Így a minimum, hogy hasonló színvonalon étkezzen. Amikor hazamegyünk a szüleimhez, ahol anyukám összekészít neki minden finomságot, akkor megy a habzsi-dőzsi, aztán a rosszullét. Mert Edwardnak, és gyakran a hasonlóan nagy termetű kutyáknak, igen érzékeny a gyomruk, és még sok más alkatrészük is.
Az írfarkasok rövid életűek. Születési súlyukat meg százszorozzák, így testük igen érzékeny: a szív, az ízület, csontozat, gyomor kényes alkatrész náluk. Az állatorvos egyszer azt mondta, és ezzel egyet is értettem, hogy ha azt szeretnénk, hogy ne csak 7-8 évig éljen a kutyánk, tartsuk őt nagyon vékonyan, nem baj ha megszólják, milyen gebe ez a kutya, a lényeg, hogy nagyon jó minőségű kajából kis adagokat kapjon. Nos, ezen vagyunk :-)
De látom ám a különbséget! Főleg, mikor a szüleimnél bekajál a rengeteg húsból. A tekintete is megváltozik..vadas lesz, nehezebben kezelhető, jobban előjönnek a vad ösztönök, ami persze nem baj, csak a különbség érdekes.
A kutyakajás személyiségváltozást még nem látom, de igyekszem kerülni :-)
2010.08.19. 07:54
A nap képe: Edward pihen :-)
Kanapén, párnán, selyemtakaróval :-) kutya egy élet ez :-)
2010.08.19. 07:43
Batikolás
Tesóm ötletére vettem textilfestéket, és elhatároztam (az ő sikerükre), hogy régi, foltos, színhibás ruháinkat befestem. Vettem a Tescoba fekete, piros és kék festéket. A fekete kellett Tibi egyik nadrágjának, ami világos színű volt (150 F-ért túrt Gap, oldalzsebes, teljesen rendben van), a pirosat gondoltam Tamara egyik sárga színű szoknya-zakó befestésére, a kék meg a piroshoz keverve lilát adván, a Tamara kopott lila hordozójának az újrafestésére kellett.
Sajnos elég kevés szín volt (ezeken kívül csak a barna, de azt meg nekem sikerült önmagamtól is elérni, lásd majd később :-) ), szerettem volna sárgával, türkisszel, rózsaszínnel és más intenzív színekkel dolgozni...
A leírás alapján 80-90 fokra hevített vízbe kell dobni a festéket, bele a ruhát 20 perce, vagy többre, aztán literenként egy kanál sóval/ecettel fixálni, míg kihűl a víz.
A nadrág tökéletes lett, a lila hordozó is. Csináltam egy harisnyát is, Tamaráé, fakó rózsaszín volt, össze-vissza gumiztam, aztán bele a festékbe.
A sárga ruhával volt a gond. Mert elég műszálas volt, mint kiderült...a piros festékbe mártva (amúgy is fakó sárga volt, ez volt a bajom...) mustársárga lett, aztán amikor beletettem a kék festéket is (nem számoltam azzal, hogy nem a piros ruhához adok kéket, hanem egy sárga ruhához pirosat és kéket), és természetesen, mint ahogy azt minden általános iskolás tudja, barna lett. Fosss barna...na de Tibinek tetszett, és megszáradva már én is látok benne fantáziát, csak kicsit fel kell tuningolni :-)
Korábban találtam egy anyagot a batikolásról, megosztom veletek, még próbálkozom a batikolással, sikereimet majd felrakom :-)
addig is itt lehet csemegézni :-)
2010.08.18. 15:25
A nap képe: a fürdőszobám :-)
Egész elfogadható...A fa a fürdőszobában remek dolog, mindenkinek csak javasolni tudom, nekem Tibi ajánlotta, amikor a lakást újítottuk. Kellemes, meleg érzés a fürdőkádból a fára lépni. Nekünk vörösfenyővel van burkolva és természetesen remekül bírja a gyűrődést.
A tégla szintén nagy kedvencünk, erős, időtálló, bevállalós anyag, de csak natúran..
Az agancs szintén nagyon bejön, a természet ereje és a design találkozása :-)
A kád mai, lényegtelen..a fények, na az megfizethetetlen!! napsütésben fürödni páratlan szerencse tud lenni :-)
Az összkép tehát tökéletes, ide vele! :-)
2010.08.17. 15:05
Burzsuj Bizsu
Ezeket a bizsukat én készítem. Gyerek, felnőtt, nő, igény szerint férfi:-), mindegy, az ismertetőjelem a TÚL SOK :-)
kicsit buja, kicsit etno, kicsit eklektikus, kicsit sok.
Készítek megrendelésre, alkalomra, ajándékba, csak úgy. Lesznek saját kollekcióim, évszaknak megfelelően:-)
Érdeklődni itt, vagy
Szabó Csilla Tünde 20/9 406 408 számon :-)
2010.08.17. 12:24
A nap képe: ha már csak egy strucc hiányzik a szexuális életedből ;-)
mit is mondhatnék :-) szép a burkolat, a csillár, az ágy...jaa, és az a strucc ott? na az telitalálat :-) óvó, vigyázó tekintete mindig velünk van, és még kapaszkodni is lehet a nyakába. tisztára gyakorlatias :-)
jaaaa, hogy skandinávok!!! :-)
2010.08.17. 10:57
DIY: tárgyaid a díszeid
Kedvelem a kissé kaotikus állapotokat. Mert az nálam azt jelenti, mindent látok, legfeljebb kusza kissé a kép. Nem szeretem eldugni a dolgokat, függöny mögé tenni, szekrénybe zárni, fiókba süllyeszteni és szőnyeg alá söpörni. Sem szó szerint, sem átvitt értelemben :-)
Ezért is tetszenek ezek a képek, a kivitelezés magától érthetődő, a látvány szerintem izgalmas :-)
2010.08.17. 10:42
Zöldséges pizza maréknyi szardíniával
Sok zöldséget akartam ma enni, ezért gondoltam csinálok egy pizzát zöldségekkel és hallal. Klasszikus, megunhatatlan .-)
A pizza tésztája nálam vékony, alul kicsi kéreggel, felül paradicsomszósszal, zöldségekkel és sajttal.
A tésztához:
1/2 kg liszt, 1 ek só, 1tk cukor, 1 ek oregánó, 1tk bors, 3ek olívaolaj, 1/2 élesztő, kb 3dl meleg víz. Az alapanyagokat tedd bele egy nagy tálba, és kézzel gyúrj belőle egyenletesen puha tésztát. teheted kenyérsütőbe is, dagasztó programba. kb 1-2 órát pihentesd meleg helyen, míg a duplájára nem duzzad.
A paradicsomszószhoz:
kb 1kg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, só, bors, oregánó. A hagymát és paradicsomot felszeletelve összeturmixolom és olajjal, fűszerekkel felteszem főni. Kb 1 óra és teljesen besűrűsödik, akkor van kész.
A feltéthez:
3 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva, 2 paprika felkarikázva, 1 közepes cukkini felkarikázva, 2-3 marék brokkoli kis rózsákra szedve, 3 marék morzsolt kukorica, 1 szardínia konzerv, 10 dkg reszelt sajt, 20 dkg mozzarella (pizzamozzarella is jó), oregánó, csipet bors a tetejére.
A tésztát kézzel nyújtsd ki, tedd egy sütőlapra, olajozd meg a tészta tetejét, a szélekre is odafigyelve. Egyenletesen kend rá a paradicsomszószt. Rendezgesd rá a paradicsomszószra a hagymát, rá a cukkinit, paprikát, brokkolit és kukoricát, darabolt halat, reszelt sajtot, majd a mozzarellát. Végül szórd meg oregánóval és borssal. Mehet a sütőbe, kb 30 percre.
Ha vastagabb tésztát szeretsz, akkor a fél kiló lisztből készített összes tésztát nyújtsd ki a sütőlapra, ha vékonyabbat, mint én, akkor hagyj megy egy jó marékkal. ebből én úgynevezett ropit csinálok, vékony rudacskákat sodrok olajos kézzel, aztán beforgatom szezámmagba és kisütöm kb 5 perc alatt. Kellemes csemege napközben :-)
2010.08.17. 00:34
Pszichiátria, antidepresszánsok
Aki még nem tudta volna..Számomra SOHA nem is volt kérdés, hogy lelki, pszichológiai problémákat nem lehet gyógyszeresen kezelni. Nem lehet megoldás rá hosszú távon...
Főleg manapság, annyi ismerőst hallok, hogy antidepresszánst írnak fel nekik...annyira durva...ne szedjétek, kérlek, keressetek más szakembert, próbáljátok megoldani a problémátokat ahelyett hogy gyógyszerek közé menekülnétek...nem értek hozzá, csak én maximálisan gyógyszerellenes vagyok. Biztosan van olyan szituáció, ahol a gyógyszer segít, de nem annyiszor és nem annyi helyzetben, amennyiben manapság írosgatják ki a pirulákat az orvoslátogatók 'nyomására'.
A reklám remek, több ilyen kellene, nagyobb felületen...
2010.08.16. 22:50
Feszültséget okozó ételek
Egyszer makrobiotikus voltam(erről majd később), egészen addig, míg meg nem ismertem Tibit, és el nem hívott a Nagymama palacsintázójába randira. Mit volt mit tenni, hát elmentem és jól éreztem magam. De ha visszaemlékszem még gimibe is odafigyeltem, sőt, akkor csak igazán! Az egészséges életmód már akkor érdekelt, már akkor 'prédikáltam' és szerettem :-)
Sok hasznos, érdekes összefüggésre jöttem rá a testem-lelkem és táplálékom között. Nem csupán a vitaminok megközelítésből, nem, nem ennyire szűk a 'látóköröm' :-)
A testnek és léleknek nyugalom kell. Nem zavarhatja meg holmi felszínes-zizegő-negatív energiájú étel, alapanyag. Mert felborul az egyensúly. Jin-Jang. Az ételekben is van, jól tudják ezt a japánok (makrobiotika egyik alapja).
Mikor éreztem magam ételek tekintetében a legkiegyensúlyozottabbnak? Mikor a legkevesebb pénzünk volt. Mikor alig 20 ezer forintunk volt egész hónapra, 2 felnőtt, egy gyerek plusz Edward. Oszd be... Mikor heti egy hús alig volt (ez ma is így van), mikor zöldség-gabona-hüvelyes-tészta-gyümölcs váltotta egymást. Mikor barna rizs volt babbal, kevés zöldséggel. MIkor egy főétkezés volt, reggel este csak kevés 'harapnivaló'. De mindig volt-van itthon hajdina, köles, zab, barnarizs, bab, csicseriborsó, és idény zöldség. Mert a legjobb a testnek a lakókörnyezetedben megtermett étel és víz. Reggelire kása volt (rizs-zab-köles) vagy zöldséges rizs, ebédre vízben főtt zöldségleves, zöldség gabonával vagy tésztával, savanyú vízzel. Tiszta, egyszerű ételek. Nem zavaróak, nem okoznak feszültséget. Hetente egyszer azért csináltam sütit, zabpelyhes kekszet, tejberizst vagy tejbegrízt. Kevés fehérje jellemezte és jellemzi az étrendünket. Tej is heti 1,5l a piacról, kevés vaj, nagy ritkán tejföl.
'A vajtól bűzlő európaiak' mondják a japánok..Tojás csak ha otthonról hoztam akkor van, mert nem veszek ismeretlen helyről. Így vagyok a hússal is. Annyi van, amennyi anyáéktól jön: egy tyúk, kevés mangalica havonta. Zöldségek közül télen a hagyma-krumpli-káposzta-répa-cékla, nyáron paradicsom-paprika-hagyma-cukkini-répa kerül előtérbe, alma mindig, a többi extra 'feltét'. Kenyér-kenyérlángos zabbal-hajdinával keverve.
Észrevettem, ha, amint eltérek ezektől a jótékony ételektől, 'megzavarodok'. Egy kis csoki, valamilyen kész keksz-édesség, túl sós-édes, messziről jött alapanyag, és máris borul az egész. Feszültté-ingerültté-türelmetlenné tesz a magas cukortartalmú étel, a nagyon sós, mert arra a szervezetem édes kívánásával reagál és fordítva. Több nap, mire visszaállok. Kimerülten, fáradtan kívánok valami 'igaz' ételt, ami feltölt. Talán a migréneseknek is el kellene gondolkodni, nincs-e valamiféle összefüggés az étkezésük és a fejfájás között. Mert nekem egy dobozos jégkrém, csoki, ropi, szörp elfogyasztása után olyan szintű fejfájás gyötör, hogy majd' felrobbanok. Úgy látszik, nekem ezek a határaim. Nem is értem, hogy bírják azok, akik reggelire kakaót-kávét péksütivel esznek, ebédre vmi rendelt félkész kaját tele cukorral-zsírral-sóval, ráiszak egy is ücsit, aztán kávé, aztán egy kis keksz, vacsira felvágott fehérkenyérrel. Nem akarok leszólni senkit, de én nem bírnám. Én inkább főzök. És olcsón friss-egészséges dolgokat veszek és készítek. Abból, ami van.
Már rég nem vagyok makrobiotikus, vegyes étrenden élek, de sosem távolodtam el a makro alapelvétől. Valahogy nem engedhettem meg magamnak a nagy kilengést..Így van ez most is. A turbo csokitorta után natúr zöldséget és sok folyadékot kívánok :-) és ez így van jól :-))
Belinkeltem egy Hamvas Bélát, régen olvastam tőle, Tibi most talált néhányat a neten, jó volt az újratalálkozás élménye :-) hallgassátok meg, minden mondata kész bölcsesség :-)
Aztán jöhet a kinek mi a véleménye hozzászólás :-)
2010.08.16. 16:42
Tánc a világban
Imádom a táncot, szeretek táncolni és táncot nézni. Mióta Fehérváron lakunk minden évben megnézzük a Királyi Napok Nemzetközi -néptánc Fesztiválját. (részletek a www.kiralyinapok.hu oldalon)
Idén tegnap kezdődött, remek felnőtt és gyerek programokkal. Tegnap este is kimentünk, sajnos a gépem lemerült, így értékes fotóktól estem el..
Sokáig nem voltam oda néptáncért. A kettő jobbra, kettő balra koreográfia ma már tudom, nem nevezhető táncnak. Amióta látok vérpezsdítő, nemzetek-kultúrák habitusát, temperamentumát kifejező táncot, már nagy rajongója vagyok.
Kedvenceim a mongol, dél-szibériai, taiwani, török, és persze magyar táncok. A virtus, a szenvedély leginkább a dél-szibériai, azaz orosz táncban érződött legjobban. Minden mozdulatban- pedig nem volt különb, mint a francia punnyadt nyugat-európai kultúrát kifejező tánc- erő, szenvedély, vadság sugárzott. A leglagymatagabbak a franciák és hollandok voltak...asszem hollandok csak tavaly voltak, de annyira emlékezetesen unalmasak voltak, hogy még most is emlékszem...
szóval mégis csak 'keletfelé' izgalmas az élet,még ha az 'elmaradottsággal' is jár...
Ma is megyünk, remélem sikerül jó képeket csinálni :-)
ja, Tamara vaníliás vattacukrot szik, hogy miért rózsaszín, azt senki nem tudta megmondani:-)
Ha erre jártok, feltétlenül nézzétek meg, gyertek el és töltődjetek :-)
2010.08.16. 16:00
Mamma Lángosa
Reggelire lángos, frissen, nem olajtól tocsogva, ez az igazi titok. A titok 'őrzője' pedig Tavi Mama, azaz Tibi Anyukája. Sokféle lángos receptet próbáltam, de valahogy mind túl olajos, nehéz volt. Ez viszont nem rendelkezik az előbb említett problémákkal.
Szóval, mitől lesz könnyebb a tészta? Mitől nem lesz az az olajos, megfekszi a gyomrom érzés? Próbáld ki ezt a receptet :-)
Mamma Lángosa:
1kg liszt, 1 porélesztő, 2dl tejföl, 2kk só, 1kk cukor, 1/2l tej. Az alapanyagokat keverd össze, gyúrj egyenletes, puha tésztát. Olajjal kikent nejlonzacskóba tedd és hűtőben pihentesd 1-2-3 órát, vagy egy éjszakát. Mivel sok a tészta, én 2 napig sütöm ki, addig, de még tovább is tartható lezárva. Forró olajban, alacsonyabb lángon süsd ki mindkét oldalát. Fokhagyma, só, tejföl és sajt kötelező, kivéve, ha forrón üresen eszed, mint Tamara, sütés közben :-)
2010.08.16. 14:21
Lisztnélküli extra-brutál csokitorta
Ha csokis süti, akkor ez a csokitorta a favorit, felülmúlja a Mekis csupacsokit is :-)
És tényleg csokiból van,meg mandulából. Ennyi. És brutálfinom minden évszaktól, napszaktól, kedvtől függetlenül. Magában, borral, tejszínhabbal, forrócsokival, vagy 'urambocsá' sörrel, ahogy azt mi tettük tegnap késő este egy 'gyertyafényes' 'buli' alkalmával, mikor már mindenki elaludt. Ja, velünk tartott Hamvas Béla is :-) hahah
A kedvenc szakácskönyvemből van, a Francia konyha c.-ből. Alapmű :-)
Brutál csokitorta:
A tortához:
20dkg 70% kakaótartalmú étcsoki, 175g vaj megpuhítva, 125g cukor, 200g őrölt mandula, 4 tojás, sárgája, fehérje különválasztva
A bevonathoz: 15dkg étcsoki, 5dkg vaj.
A sütőt melegítsd elő 150 fokra. Vajazz ki egy 25 cm átmérőjű kivehető aljú tortaformát. A csokit vízfürdő felett olvazd meg. A vajat és cukrot habverővel keverd ki krémesre, add hozzá az őrölt mandulát, a tojássárgáját és az olvasztott csokit. Keverd ki egyenletesre. A fehérjét verd keményre és fémkanállal óvatosan keverd bele. Öntsd a formába és süsd 35 percig. Vékony kéreg fog képződni a tetején. Hagyd kihűlni és aztán olvaszd fel a csokit a vajjal és kend rá a tortára spatulával. Mehet a hűtőbe fogyasztásig :-)
A szűzmáriás gyertya csak fokozza a fülledt esti hangulatot :-) beszerezhető egyházi boltokból :-)
2010.08.16. 13:28
Modern suszter: a kézzel készült cipők szépsége
Mert egészen más egy kézzel készített cipőt hordani, bőr-varott talppal, mint egy műanyag, beizzadt érzésű kínai, de márkás cipőt felvenni. Megér minden plusz költséget. Főleg egy-egy szép darabért.
A modern suszterünk Hajdúböszörményben (hol máshol :-) ) lakik, de Kanadától Ausztráliáig vannak megrendelései, meg Náray és Fábry is meg-meg keresi egy-egy exkluzív darab elkészítésével. Igazi mesterember (fiatal!!) a megjelenésével, a stílusával :-)
Mi Tesómmal először egy tűsarkú aranyszandált vittünk neki, mert az anno az Anyáé volt, de annyira csúcsdarab volt, hogy nekünk is kellett egy ilyen (azóta sem látok nála szebb aranyszandált). Aztán jött egy Dolce & Gabbana papucs utánzata, aztán egy Vogue-ban látott western csizma, aztán piros magassarkú, meg naturbőr, meg a Lányoknak egy-egy kiscsizma (a legeslegcsúcsabb darab :-)) ).
Mindent elkészít, még ha néha morog is egy kicsit :-) de szereti a kihívásokat és gyönyörűek a cipői. Az árak kicsit borsosak, ezért tényleg csak gy-két csúcsdarabot érdemes nála csináltatni..
Amúgy a honlapon csak férfi cipők vannak, hivatalosan nem is foglalkozik női cipőkkel, de mi mindig zavarjuk ilyen és hasonló felesleges munkákkal:-)
ortopédcipőket is készít, ha vkit érdekel..
Kozma Romulusz Tibor
www.kozmashoes.hu
2010.08.16. 12:49
Paparazzi képek
Hajnalban kezdődött...Tibi 3 kor feküdt, én akkor keltem. Gondoltam takarítok kicsit, napközben úgysem megy.. Aztán 5körül jött Tamara, kijött 'építőkockázni' Papa farönkjeivel (ilyenkor nem fáj, ha a lábára borul a torony :-) ).
Reggel megcsináltam a brokkolikrémlevest, a lángost és a csokitortát, Tamara gyúrta a tésztát, kavarta, segített teljes bedobással .-). Aztán jött a takarítás, majd a ruhák, cipők, táskák szelektálása :-) a cipők voltak a legizgalmasabbak, Tamara fel is próbálta az összes 8 cm-nél magasabb sarkú cipőmet. És még szaladni is tud benne!! Nagyon komoly :-)
Aztán gondoltam csinálok néhány képet a lakásról, Tibi festményéről, Tamara festményéről, ja és Tibi talpáról :-)
Iván Hamvas Bélát hallgatott velünk együtt, erről majd később :-)
szóval nézzétek, nézzetek Bennünket :-)
2010.08.16. 00:30
Brokkolikrémleves
Ezt a friss, üde levest nyárra találták ki, ma reggel készítettem el, míg Tamara aludt :-)
Hasonló a cukkini krémleveshez, de mégis töményebb, zöldebb, üdébb...
Brokkolikrémleves: 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy kis darab fehérrépa, 2 közepes krumpli, 1 marék karfiolrózsa, 3-4 marék brokkolirózsa (egy fej), só, fehérbors, kakukkfű, olívaolaj, vaj.
Egy kis darab vajat és olívaolajat hevíts fel, tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd petrezselymet, krumplit, aztán fokhagymát és a karfiolrózsákat apróra vágva. 10 perc dinsztelés után mehet bele a felvágott brokkolirózsák, só, bors, morzsolt kakukkfű. 20 perc főzés, és jöhet a botmixer, krémesre keverve tálalható. Sajttal megszórva, fokhagymás pirítóssal az igazi :-)
2010.08.15. 07:14
Idei termés a kiskertben és autóépítés Marcival
Tegnapi napunk Sukorón végződött, délutántól egész estig kint voltunk. Iván a szokásos helyén, a diófa alatt meditált, Tamara Marcival verseny autót épített Papa szerszámaival egy régi moziszék keretből, Tibi mesélt, Tibi anyukája verhetetlen buktát sütött, én pedig Papát lestem, de észrevette, majd megörökítettem az idei termést. Ja, és Edward? Kunyerált, mint mindig :-)Bocs, a szőlőt kihagytam, mert azt megettem:-))
Ennyi röviden, tömören, ma ruhát-cipőt-táskát szelektálunk Tamarával,és ha lesz időm,sütök egy liszt nélküli extra bomba csokitortát, de csak miután pizzát és brokkolikrém levest nem csináltam...hosszú lesz a nap, mert még este megnéznénk a nemzetközi néptáncosok bemutatóját, ahol a nagy kedvenceim a mongol, cigány, bali táncosok :-)
majd jövök :-)
2010.08.14. 14:15
Luxus a magyar termék, kuriózum a magyar vidék Amerikában
Erről beszéltem, és már tavaly éreztem, hogy a világ megváltozott.
A sok műanyag, plexi, a sok álprovance mediterrán hangulat után, igény van a magyar (jó értelemben vett!!) értékekre.
Már tavaly a Chanel divatbemutatója előremutatott az elkövetkező évekre. Karl Lagerfeld bevállalta helyettünk is: búzakalász, góré, kukorica, széna, szalma, állatok, toll...
A videót KÖTELEZŐ megnézni!!! (Kattints ide)
hanggal nézd!
de most egy sokkal érdekesebbet találtam!
Egy atlantai cég európai, főként magyar vidéki kézműves, lakást kiegészítő tárgyakat árul, óriási sikerrel és haszonnal (egy régi köcsög 50ezer forint, egy kis fatalicska, amibe virágot tartanak 100 ezer forint értékű dollárba kerül, de vannak olcsóbb tányérok, levesestálak, vajtartók, fonott kosár).
Ami nálunk ciki, az máshol kuriózum. A tárgyak és a honlap maga is kecsegtető, igazán nagy öröm volt számomra felfedezni ezt a céget. Nagyon tetszenek ezek a tárgyak, szépek, különlegesek, valódiak, és még 'tiszták'.
Csemegézzetek belőle, rendelni felesleges, mindezt itthon, talán nem messze a lakóhelyedtől is megtalálod, töredékéért, de most már tényleg fedezd fel és értékeld a hazai különlegességeket!
2010.08.14. 08:54
blogcsemege: Kedvenc tetoválásom:-)és a csirkeláb
Igazi remekmű :-)
és ha már itt jártam, néhány fotó Marcustól: csemegézzünk :-)
a képeket Marcus Nillson készítette, van még több-jobb is, nézzétek a
www.marcusnilsson.com
oldalt.
2010.08.14. 08:38
Csinálj gyümölcsjoghurtot!
Mert nincs is jobb a frissen készített valódi gyümölcsből készült joghurtnál. Soha nem veszünk Danone terméket, mert annyira felbosszant az egész átvágás.. de így vagyok más joghurtokkal is. Mibe telik csinálni frissen?
Egy halom gyümölcs van a piacon és már egész jó áron, de lehet mirelitből is.
2 verziót írok, ráfordított időtől függően. Mindkettő nagyon finom!!
2 perces gyümölcsjoghurt: friss gyümölcsöt darabolj fel, vagy passzírozz össze, keverj bele mézet (ha a gyümölcsöt daraboltad, akkor a joghurtba keverd a mézet). Tedd kis edények aljába, önts rá friss joghurtot, ha lehetőséged van házit, ha szerencsés vagy kecskejoghurtot. Mehet rá a sült müzli, vagy ha nincs, akkor serpenyőben, egy kis vajon, mézzel leöntött natúr müzlit piríts 5 percig, míg ropogósnem lesz. A tetejére mehet még egy adag joghurt, és rá friss gyümölcs.
30 perces gyümölcsjoghurt: a friss gyümölcsöt mézzel tedd fel főni, 15-20 perc elég, hogy szottyos, friss gyümölcslekvárt kapj. Hűtsd le, és tedd tálkák aljába, önts rá joghurtot a fentiek szerint.
2010.08.14. 06:19
A nap képe: friss, ropogós bagett
Boldog szombat reggelt!
Jó reggelt Mindenkinek!
Irány a piac, egy friss ropogós bagett a minimum :-)