2010.08.16. 00:30
Brokkolikrémleves
Ezt a friss, üde levest nyárra találták ki, ma reggel készítettem el, míg Tamara aludt :-)
Hasonló a cukkini krémleveshez, de mégis töményebb, zöldebb, üdébb...
Brokkolikrémleves: 2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, egy kis darab fehérrépa, 2 közepes krumpli, 1 marék karfiolrózsa, 3-4 marék brokkolirózsa (egy fej), só, fehérbors, kakukkfű, olívaolaj, vaj.
Egy kis darab vajat és olívaolajat hevíts fel, tedd bele az apróra vágott vöröshagymát, majd petrezselymet, krumplit, aztán fokhagymát és a karfiolrózsákat apróra vágva. 10 perc dinsztelés után mehet bele a felvágott brokkolirózsák, só, bors, morzsolt kakukkfű. 20 perc főzés, és jöhet a botmixer, krémesre keverve tálalható. Sajttal megszórva, fokhagymás pirítóssal az igazi :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.