Ha csokis süti, akkor ez a csokitorta a favorit, felülmúlja a Mekis csupacsokit is :-)
 

És tényleg csokiból van,meg mandulából. Ennyi. És brutálfinom minden évszaktól, napszaktól, kedvtől függetlenül. Magában, borral, tejszínhabbal, forrócsokival, vagy 'urambocsá' sörrel, ahogy azt mi tettük tegnap késő este egy 'gyertyafényes' 'buli' alkalmával, mikor már mindenki elaludt. Ja, velünk tartott Hamvas Béla is :-) hahah

A kedvenc szakácskönyvemből van, a Francia konyha c.-ből. Alapmű :-)

Brutál csokitorta:

A tortához:

20dkg 70% kakaótartalmú étcsoki, 175g vaj megpuhítva, 125g cukor, 200g őrölt mandula, 4 tojás, sárgája, fehérje különválasztva

A bevonathoz: 15dkg étcsoki, 5dkg vaj.

A sütőt melegítsd elő 150 fokra. Vajazz ki egy 25 cm átmérőjű kivehető aljú tortaformát. A csokit vízfürdő felett olvazd meg. A vajat és cukrot habverővel keverd ki krémesre, add hozzá az őrölt mandulát, a tojássárgáját és az olvasztott csokit. Keverd ki egyenletesre. A fehérjét verd keményre és fémkanállal óvatosan keverd bele. Öntsd a formába és süsd 35 percig. Vékony kéreg fog képződni a tetején. Hagyd kihűlni és aztán  olvaszd fel a csokit a vajjal és kend rá a tortára spatulával. Mehet a hűtőbe fogyasztásig :-)

A szűzmáriás gyertya csak fokozza a fülledt esti hangulatot :-) beszerezhető egyházi boltokból :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr412225551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása