Szeretem az egyszerű ételeket. Tiszta, jól értelmezhető íz, kellemes utó-telítettség.

Már megérett a nyári alma. Nem a rétesalma, hanem a kicsi, kemény, pirosas, savanykás alma. És a nyár is kezd véget érni, ez az étel pedig tipikus nyárvégi, kora őszi étel.

Ma pedig kellően 'ünnepeljük' az augusztus 20-át :-). Reggelire készítettem el az ünnepi fogást :-) forrón tálalva az igazi!

Nyári almás krumpli camemberttel:

5-6 szem krumpli, 4-5 szem nyári alma, 1 camembert, 1 marék mandula vagy dió, olívaolaj, vaj, só, bors.

A krumplit karikákra vágva tepsibe olajjal, vajjal és sóval-borssal együtt süsd meg majdnem készre. Az utolsó 15 percbe tedd hozzá a kockákra vágott almát, mandulát/diót és camembert. Süsd készre és tálald forrón. Magában az igazi, de köretnek is kiváló.

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr642234793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása