2010.08.20. 09:58
Nyári alma és a camembert
Szeretem az egyszerű ételeket. Tiszta, jól értelmezhető íz, kellemes utó-telítettség.
Már megérett a nyári alma. Nem a rétesalma, hanem a kicsi, kemény, pirosas, savanykás alma. És a nyár is kezd véget érni, ez az étel pedig tipikus nyárvégi, kora őszi étel.
Ma pedig kellően 'ünnepeljük' az augusztus 20-át :-). Reggelire készítettem el az ünnepi fogást :-) forrón tálalva az igazi!
Nyári almás krumpli camemberttel:
5-6 szem krumpli, 4-5 szem nyári alma, 1 camembert, 1 marék mandula vagy dió, olívaolaj, vaj, só, bors.
A krumplit karikákra vágva tepsibe olajjal, vajjal és sóval-borssal együtt süsd meg majdnem készre. Az utolsó 15 percbe tedd hozzá a kockákra vágott almát, mandulát/diót és camembert. Süsd készre és tálald forrón. Magában az igazi, de köretnek is kiváló.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.