jszcst 2010.08.16. 16:00

Mamma Lángosa

Reggelire lángos, frissen, nem olajtól tocsogva, ez az igazi titok. A titok 'őrzője' pedig Tavi Mama, azaz Tibi Anyukája.  Sokféle lángos receptet próbáltam, de valahogy mind túl olajos, nehéz volt. Ez viszont nem rendelkezik az előbb említett problémákkal. 

Szóval, mitől lesz könnyebb a tészta? Mitől nem lesz az az olajos, megfekszi a gyomrom érzés? Próbáld ki ezt a receptet :-)

 

Mamma Lángosa:

1kg liszt, 1 porélesztő, 2dl tejföl, 2kk só, 1kk cukor, 1/2l tej. Az alapanyagokat keverd össze, gyúrj egyenletes, puha tésztát. Olajjal kikent nejlonzacskóba tedd és hűtőben pihentesd 1-2-3 órát, vagy egy éjszakát. Mivel sok a tészta, én 2 napig sütöm ki, addig, de még tovább is tartható lezárva. Forró olajban, alacsonyabb lángon süsd ki mindkét oldalát. Fokhagyma, só, tejföl és sajt kötelező, kivéve, ha forrón üresen eszed, mint Tamara, sütés közben :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr442225783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása