2011.12.04. 23:01
Abszolút nyerő: Klasszikus túrótorta
Csak semmi extra. A jól bevált túrótorta, nincs, aki nem szeretné, ha csak nem tejallergiás...
Klasszikus, jól bevált, közkedvelt, nem elrontható, ízlés szerint bármilyen lekvárral, friss gyümölcs dresszinggel összehozható.
Túrótorta:
A tésztához: 15dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 7,5dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 1csipet só, 10dkg vaj, 1 ek liszt. A hideg vajat a liszttel, sütőporral morzsás állagúvá morzsoljuk, jöhet bele a cukor, csipet só, vanília, majd a végén a tojás. Keverőlapáttal gyors mozdulattal összeállítjuk, majd hideg kézzel összegyúrjuk. Mehet be a cipó a hűtőbe, kb fél órára. Ha kész, alufóliára kinyújtjuk, kivehető oldalú tortaformát elővesszük, és akkorára nyújtjuk ki a tésztát, hogy az oldalát is befedje. Rátesszük, villával megszurkáljuk, majd ismét hűtő 10 percre. Előmelegített sütőben (180Celcius fokon) kb 10 percig elősütjük. Addig elkészítjük a tölteléket :-)
Töltelék: 75dkg túró, 15dkg cukor, 3ek citromlé, 5dkg étkezési keményítő, 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 2dl tejszín. A túrót, cukrot, citromlevet, étkezési keményítőt és tojássárgájákat keverőgéppel egyenletesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a tejszínt is. Az egészet óvatosan, spatulával összeforgatjuk, és mehet rá az elősütött tésztára. 160Celsius fokon kb 1 óráig sütjük. Majd kikapcsolt sütőben, nyitott sütőajtónál 20 percig állni, hűlni hagyjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.