2010.08.04. 18:44
A tökéletesen erotikus szilvatorta
Számomra a tökéletes szilvatorta szottyos, de nem ázott, összetett ízvilágú, de jó szilvás, és persze forró :-)
sokfélét próbáltam már, de ez a verhetetlen!!!!!
Kötelező kipróbálni!!!!!!!!!!!
ja, és hogy mitől erotikus? próbáld ki és megtudod :-))
Az erotikus szilvatorta:
600 g érett szilva
A rázott tésztához: 125g búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 1 tojás, 10dkg túró, 1dl olaj, 1dl tejszín
A formához: 20 dkg őrölt mandula
A bevonathoz: 1dl tejszín, 1 tojás, 2 evőkanál őrölt mandula, 1 evőkanál búzadara, 2 evőkanál cukor
A szilvát megmosva vágd félbe, magozd ki. A tésztához a lisztet sütőporral, cukorral, tojással, túróval olajjal és tejszínnel egy jól zárható műanyag dobozba öntsd össze. Zárd le és 20-30 másodpercig erősen rázogasd, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Kézi keverővel aztán keverd át egy kicsit, hogy a szélén se maradjon alapanyag.
Egy 28cm átmérőjű hullámos szélű tálat bélelj ki őrölt mandulával, majd öntsd bele és egyengesd el a tésztát. A félbevágott szilvákat belsejével felfelé pikkelyszerűen tedd rá, minél sűrűbben.
Közben a bevonathoz a tejszínt, tojást, mandulát, cukrot, darát, keverd össze és oszlasd el a szilvák tetejére.
Mehet be az egész az előmelegített sütőbe 180 fokon, 25 percre. Hagyd hűlni kicsit, aztán lássatok neki :-))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.