Számomra a tökéletes szilvatorta szottyos, de nem ázott,  összetett ízvilágú, de jó szilvás, és persze forró :-)

sokfélét próbáltam már, de ez a verhetetlen!!!!!

Kötelező kipróbálni!!!!!!!!!!!

ja, és hogy mitől erotikus? próbáld ki és megtudod :-))

Az erotikus szilvatorta:

600 g érett szilva

A rázott tésztához: 125g búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor, 1 tojás, 10dkg túró, 1dl olaj, 1dl tejszín

A formához: 20 dkg őrölt mandula

A bevonathoz: 1dl tejszín, 1 tojás, 2 evőkanál őrölt mandula, 1 evőkanál búzadara, 2 evőkanál cukor

A szilvát megmosva vágd félbe, magozd ki. A tésztához a lisztet sütőporral, cukorral, tojással, túróval olajjal és tejszínnel egy jól zárható műanyag dobozba öntsd össze. Zárd le és 20-30 másodpercig erősen rázogasd, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Kézi keverővel aztán keverd át egy kicsit, hogy a szélén se maradjon alapanyag.

Egy 28cm átmérőjű hullámos szélű tálat bélelj ki őrölt mandulával, majd öntsd bele és egyengesd el a tésztát. A félbevágott szilvákat belsejével felfelé pikkelyszerűen tedd rá, minél sűrűbben.

Közben a bevonathoz a tejszínt, tojást, mandulát, cukrot, darát, keverd össze és oszlasd el a szilvák tetejére.

Mehet be az egész az előmelegített sütőbe 180 fokon, 25 percre. Hagyd hűlni kicsit, aztán lássatok neki :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr782199101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása