2010.07.09. 10:19
Itt az idő: pesto házilag, ide vele gyorsan!
Mióta átálltam szoptatós Micó (egykori macskánk, aki évente kétszer ellett, így egész évben csak szoptatott) funkcióba, egyre extrémebb igényeim vannak gasztronómiai vonalon.
Most a paradicsom (lecsóváltozatok hamarosan!), a pesto és a sárgabarack a menő.
Kezdjük a pesto-val. Mivel a piacon még nem lehet kapni bazsalikomot, ezért a saját termesztésemet használom ma fel. Az én pesto-m nem csak bazsalikomos, hanem (mivel igen csekély a bazsalikom állományom :-) ) rukolával van kiegészítve. Így az íze intenzívebb, és gazdagabb is. Csak frissen készítem, nem teszek el, mert az már nem az igazi. Pontosabban nem akarok tartósítani, és sajnos nekem elég rövid a szavatossága...így marad a friss verzió.
Pesto a'la Pé: 1 nagy csokor/cserép bazsalikom, 2 marék rukola, 1 citrom leve, olivaolaj, parmezán, 1/2 marék fenyőmag, fekete bors
Mindent összeöntök és jöhet a botmixer :-). Kóstolás után még finomítok a fűszerezésen, ha kell. Egyszerű, gyors és finom :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.