jszcst 2013.02.01. 20:45

Pink marshmallow

A pillecukorról nem tudok lemondani. Az illata, az íze, az állaga tiszta gyönyör :-)

marshmallowkicsi.jpg

És amikor megpillantottam ezt a képet???

Kell, kell,  kell, most!

A pillecukor receptje végülis nem bonyolult, a folyamatot kell jól elkapni, és kész is. Az hogy pink és szív??? Most borzasztó gondban vagyok, hogy Valentin napra készítsem el, vagy várjam meg Tamara 5. szülinapját??

Íme a recept:

(A) hozzávalók:

240g cukor
240g glükóz (kukorica szirup)
90g víz

(B) hozzávalók:

15g zselatin
180g víz

(C)

60g tojásfehérje

A tojásfehérjéket (C) verjük kemény habbá. Az 'A' összetevőket forraljuk fel, kb 127 Celsius fokig. Kicsit melegítve keverjük össze a 'B' hozzávalókat. Közben a cukros szirupot (A) vegyük le a tűzről, és hideg vízbe merítve hűtsük le. Majd öntsük  (A) össze a felvert tojásfehérjével (C). Adjuk hozzá a zselatinos oldatot (B), és keverjük, míg besúrúsödik. Most lehet hozzáadni a rózsavizet és vagy a rózsaszín ételszínezéket. Azonnal önthetjük a formába.

A formát, tálat, amibe kiöntjük, szórjuk meg előtt porcukros- kukoricaliszttel, nehogy nagyon leragadjon. Mehet a hűtőbe.

Az eredeti receptet itt találhatod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr175057477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása