2013.02.01. 20:45
Pink marshmallow
A pillecukorról nem tudok lemondani. Az illata, az íze, az állaga tiszta gyönyör :-)
És amikor megpillantottam ezt a képet???
Kell, kell, kell, most!
A pillecukor receptje végülis nem bonyolult, a folyamatot kell jól elkapni, és kész is. Az hogy pink és szív??? Most borzasztó gondban vagyok, hogy Valentin napra készítsem el, vagy várjam meg Tamara 5. szülinapját??
Íme a recept:
(A) hozzávalók:
240g cukor
240g glükóz (kukorica szirup)
90g víz
(B) hozzávalók:
15g zselatin
180g víz
(C)
60g tojásfehérje
A tojásfehérjéket (C) verjük kemény habbá. Az 'A' összetevőket forraljuk fel, kb 127 Celsius fokig. Kicsit melegítve keverjük össze a 'B' hozzávalókat. Közben a cukros szirupot (A) vegyük le a tűzről, és hideg vízbe merítve hűtsük le. Majd öntsük (A) össze a felvert tojásfehérjével (C). Adjuk hozzá a zselatinos oldatot (B), és keverjük, míg besúrúsödik. Most lehet hozzáadni a rózsavizet és vagy a rózsaszín ételszínezéket. Azonnal önthetjük a formába.
A formát, tálat, amibe kiöntjük, szórjuk meg előtt porcukros- kukoricaliszttel, nehogy nagyon leragadjon. Mehet a hűtőbe.
Az eredeti receptet itt találhatod meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.