jszcst 2010.05.21. 07:57

Eső után gomba

Ha már úgyis lemondhatunk a cseresznyéről és napfénytől ízletes szamócáról, legalább élvezzük ki ennek az időjárásnak az előnyeit. A piac tele van friss, illatos gombával, nekem most így tavasz tájékán a szegfűgomba a nagy kedvencem. Illatos, meleg, kellemes ízű gomba, igazi tavaszi ételbe való.

A piacon rengetegen árulnak gombát, de én rendszeresen a cigányoktól veszek gombát, mert itt Fehérváron, szinte senki nem vesz tőlük. Pedig ugyanazt árulják egymás mellett, de mégis, alig van vevőjük. Ezért én náluk vettem egy nagy csupor (4dl) szegfűgombát. Friss és illatos volt.

Ma reggel csináltam meg, Tibi el is vitte ebédre. Egyszerű recept, nem mondok vele semmi újat, de ha nincs ötleted, mit kellene enni, akkor ez egy remek választás, így esős napok után, kicsit őszi hangulatban J

Kolbászos-gombás pirított krumpli

2főre (+ Tamara+ Tesó pocakban):

4szelet (10-15dkg) füstölt húsos házi szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 10cm-es darab füstölt házikolbász, 6 szem sütnivaló krumpli, 15dkg csiperke, 4dl (amennyi van) szegfűgomba, só, bors.

A szalonnát apró vágd apró kockákra, pirítsd meg, tedd bele az apróra vágott hagymát, süsd 5percig, majd tedd bele a karikákra vágott kolbászt és a vékony karikákra vágott krumplit. Süsd majdnem készre-puhára, ekkor tedd bele a megtörölt és nagy darabokra vágott csiperkét és a leszárazott szegfűgombát. Sózd, borsozd, és pirítsd össze, hogy a krumpli néhol megpiruljon-barnuljon, a gombák pedig összeessenek (kb 10 perc). És kész is. Frissen, melegen az igazi!! Egy pohár vörösborral…

 

2 komment

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr272019827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fbb 2010.05.21. 13:54:34

Örülök az oldalnak. Így kicsit Veletek lehetek! :)

jszcst 2010.05.21. 13:59:39

kösz, én meg tudom, hogy Nektek (is) írok :-)
süti beállítások módosítása