Ódákat tudnék zengeni a tyúkhúrról, főleg márciusban :-) májusra valahogy elfelejtkezek róla, de most, amikor alig van friss zöld, (és nekem a multik ropogós salátája nem ezek közé tartozik, pedig nem rossz.....csak mégis..) most nagy kincs.

Ropogós, zsenge, édeskés, mindenhez passzol, remek saláta (alap), kiegészítő, de önmagában is megállja a helyét. Legalább is nálunk :-) Nem beszélve magas vitamin -és ásványianyag tartalmáról. A gyerekek ráéreztek az ízére, harapják, falatozzák, aminek roppant örülök. Reggel kerestem Ivánt, és hátul találtam a lovaknál, az egyet nekem, egyet neked játékot űzte épp, ő és a lovak, a tárgy pedig a tyúkhúr volt.

Szóval könnyen megszerethető a gyerekekkel, főleg megfelelően tálalva :-)

Tegnap Fehérvárra mentünk csavarogni, és az egész napos túrára elkelt a laktató szendvics. Nekünk kimaradt a rántott hús, kb már egy éve, de egy hónapja csináltam, és eszembe jutott, milyen finom is (ritkán) a frissen sült rántott hús. Így a szendvicsbe az került, pontosabban a reggel frissen sütött ciabattába, uborkával és tyúkhúr-petrezselyem salátával (citrom, olívaolaj).

A lényeg, amitől különbözött a resti fílingtől a friss hozzávalók! A frissen sült ciabatta, a friss, omlós-ropogós rántott hús és a zsenge saláta. Így igazi különlegességként éltem meg a szendvicseket :-)

Íme néhány pillanatkép az élményből :-)

(ja, és a gyerekek beillenének tyúkhúr reklámkampányba :-))))

tyukhuros szendo.jpgés végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg állatbarátainkról sem :-) Edward is kap a kajájába egy kis zöldet, nem árt az :-) csak hogy szépen csillogjon a szeme :-)

1 komment

Címkék: életforma

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr305118819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2013.03.07. 09:15:25

A gyerekek is nagyon cukik - de Edwardot imádom:-)
süti beállítások módosítása