A második heti menüt írom le, akit érdekel, hátha talál benne némi ötletet.

Most ősszel próbálom az őszi ízeket becsempészni, ilyen nekem a pirított hajdina, csicseriborsó, magvak, zabpehely, és a teába a reszelt gyömbér, erdei mézzel. Idényzöldségek, illatos paprika, paradicsom, sok alma, körte, míg van őszibarack.

illatosmenuso.jpg

Vitamin kisokos, ami szerintem fontos:

A-vitamin: csukamájolaj, tojássárgája (puding!!), paradicsom, sárgarépa

B-vitamin család: a teljes kiőrlésű búza, gabonafélék, magvak, banán, hüvelyesek, hús, tej, tojás, és élesztő,

C-vitamin a friss gyümölcsök és a rengeteg petrezselyem, pritamin paprika, paradicsom

D-vitamin a csukamájolaj, hal, vaj

E-vitamin a sokféle hidegen sajtolt olajok (a joghurtitalba is csempészek néha egy kiskanálnyit, magfélék,

K-vitamin: saláta, káposzta, brokkoli, méz

P-vitamin: paradicsom, zöldség gyümölcs nyersen

És íme a menüsor:

Hétfő:

reggeli: körtés-őszibarackos joghurtital, zabpelyhes keksz

tízórai: teljes kiőrlésű zsömle, vaj, tojás, kecskesajt, paprika szendvicsnek

ebéd: sárgaborsóleves, hajdinapalacsinta póréhagymás-szalonnás tejfölös krémmel töltve

uzsonna: répa, szőlő

vacsora: mókusmogyoró, mandula, földimogyoró, alma, gyömbéres mézes csalán-kamilla tea

Kedd:

reggeli: almás köles

tízórai: teljes kiőrlésű tökmagos buciban : tojás, sajt, paprika szendvicsnek, koktélparadicsom, gyömbérrel dúsított csalán tea

ebéd: lencseleves, paradicsomos tészta

uzsonna: magmix

vacsora: alma, szőlő, must, mandula

Szerda:

reggeli: gyömbéres csalán-kamilla tea, reszelt répa mézzel

tízórai: kakaós-mákos kalács tejjel

ebéd: petrezselymes cukkinikrémleves, finomfőzelék malachússal

uzsonna: őszibarackos túrókrém

vacsora: tej, frissen tört pirított dió, mandula

Csütörtök:

reggeli: őszibarackos túrókrém

tízórai: tonhalkrémes kenyér, gyömbéres csalán-kamilla tea

ebéd: gaspacho, pizza

uzsonna: zabpelyhes keksz, tej

vacsora: ananász, répa, alma

Péntek:

reggeli, tízórai: olívaolajos-krumplis kiskifli, tea

ebéd: minestrone csicseriborsóval, pizza

uzsonna: zabpelyhes keksz, frissen facsart körte-almalé

vacsora: őszibarackos túrókrém, mazsola

Szombat:

reggeli: sajtkrémes kenyér paprikával, gyömbéres- csalán tea

tízórai: alma, körte, must

ebéd: minestrone babbal, tökfőzelék csirkepaprikással

uzsonna, vacsora: gyümölcssaláta

Vasárnap:

reggeli, tízórai: zabkása gyömbéres csalán-kamilla teával

ebéd: csicsókakrémleves, almás pite

uzsonna: almás pite, must

vacsora: szőlő, körte, must, csoki :-)

Táplálék-kiegészítők:

Minden nap: 1 evőkanál csukamájolaj

Hetente 2-3: propolisz cseppek teába, falatka friss élesztő

Heti egyszer: ezüstkolloid egy kiskanállal (csak szükség esetén)

Hamarosan folytatom a sort :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr205538327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása