2011.07.05. 20:12
Tutto ciabatta
Nyáron kevésbé kívánom a kenyereket, ezért inkább kisebb egységeket készítek..
Most kipróbáltam ezt a ciabatta receptet, és mondhatom tökéletes :-)
Érdekes viszont, a tésztareceptje, amit már korábban kipróbáltam kenyérnél, és tudtam, hogy ez most is működni fog.
A lényeg a dagasztás nélküli, minimális élesztő, sok kelesztési időben rejlik.
Nos, próbáld ki Te is!
Ciabatta: 45dkg kenyérliszt (BL80), 1 csipet élesztő, vagy 1/4 tk szárított élesztő, 1 púpozott tk só, kb 3,5dl víz. Híg tésztát kapunk, amolyan galuskaszerűt. Hagyjuk lefedve minimum 12 órát, én 15 órát hagytam..be a forró sütőbe, és kb 25 perc alatt kész is. Ebből az adagból 5-6 darab lesz. Belül lyukacsos, kivül ropogós héjű kis ciabatta-k :-)
A töltelék már pofonegyszerű: kevés jó minőségű olívaolajjal locsold meg a kettévágott ciabatták alját tetejét, mehet rá az uborka, hagyma, mozzarella, paradicsom és sok sok friss fűszernövény: rukkola, bazsalikom, menta, kakukkfű, pici bors.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.