2011.02.23. 23:55
Répasüti almával avagy Kontsert Porgandipirukale
Tamara egyik kedvenc mesefilmje a Kontsert Porgandipirukale. Egy rövidke észt mese,Tibitől. Akit érdekel, az keressen rá a Joonisfilm.ee-re, sok kedves, mulatságos mese, animáció található. Amolyan művészmozi gyerekeknek és felnőtteknek :-)
Egy kis ízelítő a filmből:
Szóval megint napirendre került ez a mese, és általa a répasüti. Rendelés leadva.. Ok, de kicsit unom a száraz,lisztes répasütit, még ha az olajtól puhább is lesz. Így találtam egy Oetker receptet, azt csináltam meg..már sokadjára..
Az én répasütim, tehát kicsit módosult, de biztosíthatok Mindenkit, csak javára vált a változás:-)
Répasüti almával:
450gramm liszt, 450gramm cukor, 1,5 kk sütőpor, 1 ek fahéj, 4 tojás, 3,5dl étolaj, 3-4 közepes sárgarépa, 2,5dl áttört, főtt alma, 220gramm dióbél.
Előmelegítjük a sütőt (170 Cfok). Kikenünk és kilisztezünk egy kis tepsit. Az almát meghámozzuk, összedaraboljuk és kevés vízben puhára főzzük. Öntsük le a levét és pürésítsük. Reszeljük le a sárgarépákat, aprítsuk fel a dióbelet.
Egy nagy tálban keverjük ki az olajat és a tojást, tegyük bele a cukrot,majd a lisztet,sütőport, fahéjat. A végén az áttört almát és a reszelt répákat és a dióbelet.
A keverék mehet a tepsibe, és be a sütőbe. Süssük tűpróbáig (kb 60 perc). És kész is!
Most pedig, aki még különlegesebb répasütire vágyik, az próbálja ki az észt répasütit...fordítást nem vállalok,esetleg forduljatok Tibihez :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.