Tibi szerint most vagyunk csak igazán életveszélyben :-) Miután kijelentettem a gombavizsgálóval töltött 10 perc után,én már az összes fontos gombát felismerem. Sőt, bátran, még a mai  erdei gombakrémlevesbe is tettem a vasárnap gyűjtött /de bevizsgált!/ gombákból. Tamarával ugyanis lelkesen szedegettük a gombákat az erdőben, jóformán amit megláttunk, azt leszedtük, mert elhatároztam, ma beviszem a gombavizsgálóhoz. Egy kis kosár teli gombával érkeztünk, és 2darabbal távoztunk. Jó, ok, a kocsiban volt még abból a fajtából pár darab,csak ennyi fért be a kosárba. remélem legalábbis, hogy azok is azok voltak, nem csak nagggyon hasonló, mérgező gombák. Szóval megcsináltuk, rendkívül ízletes leves lett, (recept nincs, mert a csicsókakrémleves erdei gombákkal, csak fordított arányban= csicsókás erdei gombakrémleves :-))hahaha) eddig mindenki jól van,csak nekem fáj egy kicsit a hasam, remélem nem attól...

Gombászni jó. Nem kell szakértelem, csak maga a cselekvés az, ami nagyon vidám és kedves. Kis kosárkába szedegettük a gombákat, nagy ricsajjal persze, mert mindkettőnk (Tibi csendben :-), Edward unottan, Iván cuppogtatva) óóriási ujjongással szóltunk a másiknak, ha találtunk egypár gombát. Remek szórakozás, főleg, ha pöffeteget, áltfriflát talál az ember, mint mi, és Tamara nagyon élvezte, ahogy megnyomva a gombát füstölt kifelé a sok spóra.'Kalandos, nagyon kalandos', mondta ilyenkor :-)

de nem kell ám félteni minket, mert Tamara volt az eső, aki mondta, anya, ezek játékgombák,nem lehet megenni!!! :-)

néhány kép, és az eredmény :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr532382102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása