2010.09.22. 05:36
Csudajó csudafinom pálcikás süti
Ezt a receptet a a Cake Pops könyvecskéből szereztem, imádnivaló receptek vannak benne!! Egy igazi 'cuki' sütivel kezdem a napot, kihagyhatatlan! Végülis egy egyszerű pite, csak a tálalása nem mindegy! Így is lehet! Miért nincs kishazánk szakácsaiban némi kreativitás????
Buli, gyerekzsúr, alkalom, hétköznap mindegy, csak kóstoljátok meg!!
Pálcikás süti
Töltelék:
1 csésze friss cseresznye (vagy más gyümölcs), magozva és apró darabokra vágva, 3ek cukor, 2ek kukoricaliszt/keményítő, 2ek víz és ½ tk mandulaesszencia. Vagy jó minőségű, sűrű lekvár.
Tészta: Klasszikus vajas tészta:
2,5 csésze liszt, 1 csésze hideg vaj, apró darabokra vágva, 1 tk só, 1 tk cukor, 6-6 ek hideg víz
Vágd föl a vajat apró darabokra, és tedd be a hűtőbe minimum 15 percre. A lisztet, sót, cukrot keverd össze, majd tedd bele az apróra vágott hideg vajat is. Kézzel keverd gyorsan össze, hogy morzsás állagot kapj. Csak finoman, és gyorsan, nehogy megolvadjon a vaj. Kanalanként add hozzá a hideg vizet, és erős mozdulatokkal gyúrd egybe a tésztát, míg össze nem áll. Ha szükségesnek látod, adhatsz még hozzá egy csipet vajat. Ha kész, fóliázd be, és tedd hűtőbe minimum egy órára.
Kellenek még fa pálcikák
A mázhoz:
1 csésze porcukor, 1.2 ek tej, vanília kikapart belseje, ételszínező
Egy kis nyeles serpenyőbe tedd az apróra vágott cseresznyét(egyéb gyümölcsöt), cukrot, kukoricakeményítőt/lisztet és a mandulaaromát (ha használsz…). Addig tartsd a tűzön, míg össze nem sűrűsödik a massza. Ezután tedd a mixet a hűtőbe. Nyújtsd ki a tésztát (én fóliát teszek alá és fölé, így nem kell lisztet használni és könnyen ki lehet vékonyra nyújtani) egész vékonyra. Derenyevágóval, vagy pizzavágóval vágd föl a tésztát szabályos téglalapokra, kb 5*10cm-esekre. Használhatsz vonalzót is, a pontosságon sok múlik! Ekkor egy puha, mondjuk vajazókéssel jelöld be a vágások helyét, így a végén az egészet gyorsan föl tudod szeletelni.
A fa pálcikákat tedd az egyik téglalapra, a töltelékből tegyél bele 1,5 teáskanállal, oszlasd el a szélektől a közepéig mindenhol legyen, majd illesz az egészre egy másik téglalapot. Villával óvatosan nyomkodd össze a széleken, és helyezd át a kész sütiket az enyhén kivazajott sütőlapra. Ha kész vagy az összessel, akkor tedd a sütőbe, és közepes lángon 8-10 perc alatt, vagy míg kicsit megbarnul, süsd készre. A mázhoz a cukrot, tejet és vaníliát keverd össze, míg sűrű masszát nem kapsz. A végén add hozzá az ételszínezőt, ha szereted. A kihűlt sütikre kend a mázat, és ha szeretnéd, míg meg nem szilárdul, még megszórhatod apró cukorkákkal is.
Mire kész, és tálalod, kezdhetsz is neki a következő adagnak :-)))
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.