2010.08.13. 15:15
Nyár végi sült zöldségek
A cím nem teljesen igaz: ez egy lecsóváltozat, csak sülve. Imádom a nyárvégi bőséget, tele van a piac zöldséggel, gyümölccsel, a málnától a szőlőig, a retektől a cékláig.
Ma hajnalban csináltam ezt a sült zöldséget, minden van benne, ami tápláló és finom, gyerekek, felnőttek egyaránt szeretik nálunk :-)
Nincs rá recept, tegyél bele mindenféle friss zöldséget.
Én így csinálom:
Sült zöldség: 3 fej vöröshagyma cikkekre vagy karikára vágva, 5 szem közepes krumpli, 1 paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 kicsi padlizsán, 1 fej kukorica morzsolt szemei, 2 kis cékla, 1 nagy marék paszuly apróra vágva, 8-10 szem paradicsom, só, fehérbors, olívaolaj, kakukkfű és oregánó (ha van mehet még bele cukkini, brokkoli a sütés utolsó fél órájában). A zöldségeket vágd kisebb-nagyobb darabokra, karikákra, tedd tepsibe, közben locsold olívaolajjal, sózd, borsozd, fűszerezd és jól keverd össze őket. Kb 1, 1-1,5 óra alatt sül össze.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.