Nem adom fel, és csak azért is nyári hangulatot csinálok, előbb utóbb majd utolér a jóidő is (ha más nem hát jövő nyáron :-) ).
Mivel a hétvégére már 30 fokot ígérnek, ezért elhatároztam, gyúrok rá egy kicsit, nehogy a végén váratlanul érjen a kánikula. Jönnek ám fagyireceptek is, de most kezdjük az alapoknál: mi kell egy jó fagyihoz? hát ropogós, illatos tölcsér. A Gerbeaud cukrászdát azért szeretem, mert ott helyben sütik a tölcsért, és ott ettem először, meleg, illatos tölcsérbe rakott krémes fagyit. El is határoztam, ilyen nekem is kell. Aztán elfelejtettem az egészet, de egyszer a hajdúböszörményi DM-ben (vagy Rossmannban???) megláttam! Tölcsér-ostyakészítő (nem azonos a gofrival!!) 2990Ft-ért. Azonnal vettem is egyet, és nekem nagyon bevált. Ezért hát jöjjön egy tuti tölcsérrecept, egyenesen Angliából. Eddig nem ezt a receptet használtam, de most kipróbálom! Fagyim ugyan még nincs, de majd az is elkészül hozzá :-) Vagy utólag :-)
Íme:
Alap tölcsér recept:
4 nagy tojás fehérje
1 1/2 csésze porcukor
1 csésze liszt
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1/2 csésze olvasztott, de langyos vaj
1 vaníliarúd összeőrölve
1 tábla tejcsoki/étcsoki feldarabolva
1 tábla fehér csoki feldarabolva
1/2 csésze színes cukorka
Tölcsér: Bélelj ki két sütőlapot
sütőpapírral, és tedd félre. Melegítsd elő az ostyasütőt.
Verd fel a tojásfehérjéket egy nagy tálban. A cukrot, lisztet,
sütőport, sót keverd össze. Tedd bele a felvert tojáshabot és
keverd össze. Keverd bele az olvasztott langyos vajat és a vanília
őrleményt. Kis adagokban süsd ki az ostyát az ostyasütőben,
mikor kész, vedd ki, és tekerd fel a műanyag kúpra, lehetőleg
minél gyorsabban. Hagyd kihűlni a kúpon addig, míg meg nem tartja
a formáját. Aztán vedd le a formáról, és süsd ki a többi
tölcsért is.
Tölcsér dekorálás: Gőz fölött
olvaszd fel a fehér és tejcsokit, majd
mártsd bele a tölcsérek tetejét az olvasztott csokiba. Amint
kiemeled, egy életlen késsel távolítsd el róla a felesleget, és
szórd meg különféle cukorkákkal, gyöngyökkel (ha akarod).
Helyezd őket az előkészített sütőpapírokra, és tedd
hűvös-hideg helyre, hűtőbe.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.