jszcst 2010.05.16. 12:25

kézzel-lábbal

Mindig megfogadom, hogy több időt és energiát fordítok a kéz-és lábápolásra. Nem drága szerekről beszélek, illatosított vegyanyagokkal, hanem könnyen elkészíthető, napi szinten használható gyors segítségre.

Ami eddig nekem nagyon bevált,(csak sajnos rendszertelenül használom, na de majd ezután :-)), azok a következő tippek:

-          citrom: mivel napi szinten fogyasztok citromot, így a kifacsart citromot nem dobom a kukába, hanem beteszem (na ezt a fázist felejtem el sokszor…) a fürdőszobai mosdótál mellé. Így kézmosás után, csak fogom, és bedörzsölöm citrommal a körmöket, körömágyat és kézfejet. napi használatával eldobható a manikűrkészlet (ami nekem nincs )

-          olaj+cukor: másik tuti bevált recept, hogy kb 1dl olaj (lehet a sima napraforgótól a mennyei manduláig) és 1 marék kristálycukor összekeverésével kész is a csodaszer. Masszírozd a kezeidet, körmödet, talpadat, jó pirosra, erősen, aztán meleg vízzel öblítsd le. ha este csinálod, akkor én ajánlom a zokniban alvást, mert akkor reggelre még puhább lesz a lábad.

-          esti lábfürdő: na ezt tényleg ritkán csinálom, pedig tuti a hatása!! fél liter zsíros tej, fél liter tejszín, kiskanál mandulaolaj, ha van friss mentalevél és rozmaring ág, és a kedvenc illóolaj keveréke. 20 perc, vagy esti filmnézés közben csodákat  művel.

-          puhító kéz-lábkrém körömvirággal: megéri elkészíteni, mert sokáig eláll, és a legjobb, amit eddig használtam. 1evőkanál méhviasz (piacon a mézet áruló nem kofa nénik-bácsik tudtak neked hozni, ha megkéred, kérj egy nagyobb darabot, mert sokáig eláll, és egy csomó krémbe belekeverhető, nem beszélve a bútorápolásról), 1evőkanál kakaóvaj (egy jó patikában szintén lehet kapni, vagy megkéred a háziorvost-bőrgyógyászt, írjon ki neked receptre), 3 evőkanál mandulaolaj, 2 marék körömvirágfej, 2dl szénsavmentes ásványvíz, és citrom-vagy narancsolaj. Az ásványvizet forrald fel, tedd bele a körömvirágokat, és egy napig áztasd. Gőz felett olvaszd meg a kakaóvajat a méhviaszt és tedd bele a mandulaolajat is. Melegíts meg a leszűrt körömvirágos folyadékot, és keverd bele a viaszos-olajos masszába. (meleg legyen a körömvirágos folyadék, különben megköt az egész..) jöhet a botmixer, krémesre keverjük, mehet bele az illóolaj, aztán lehet tiszta üvegcsékbe tenni a krémet. hűtőben tároljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr602006937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása