folytatom a zöld témát, mert a tavaszi levesről eszembe jutott a kedvenc kenyérlángosom, amire-be zöld masszát, salátát teszek.

ezt eddig mindenki imádta, függetlenül, h tisztába lettek volna, mi van benne.

mivel Tibi is előszeretettel megeszi, így biztos számos konyhába becsempészhető.

kenyérlángos: (én 2+gyerek főre tervezek)

15 dkg fehér liszt, 15 dkg rétesliszt, 1/3-1/4 friss élesztő, csipet só, és annyi víz, h könnyen gyúrható, puha tésztát kapj.

én már itt szoktam 'adalékanyagozni', mert makrobiotikus múltamból  megtanultam, h a tengeri algák 'szinten' tartanak, bárhogyan is táplálkozol. szóval én még kávéőrlővel megőrlök 2-3 csík wakamét, vagy kis adag kombut, (arame, hijiki, stb...)tök mindegy melyiket, és beleszórom a lisztbe. na ennek az íze egyáltalán nem felismerhető, de mégis, Tibi és Tamara arcán másnap megjelenik az a jól felismerhető egészséges szín és állag :-)

szóval ezt a tésztát hagyom pihenni kb 1 óráig meleg helyen, h jól duplájára  keljen. aztán lapos lepényeket formázok és vasserpenyőben kevés olajjal kikenve kisütöm mindkét oldalát 1-2-3 percig, amíg apró pirulós foltok nem lesznek rajta. ez így nagyon finom, magában is. 

aki szereti, kenje meg fokhagymás olívaolajjal.

és most jön a lényeg, a töltelék, vagy feltét:

feltét: túró, tejföl, só, fokhagyma (eddig hasonló, mint a körözött), és aprítok bele (fokhagyma illatú)kányazsombort, petrezselymet, turbolyát, snidlinget. összekutyulom, és kész.

aztán jön a friss saláta rá: pitypang, turbolya, sárgarépa reszelve, kányazsombor-még mindig, rukkola, ibolya-százszorszép, pitypang virág, leöntve citrom-olívaolaj 1:2 arányú keverékével. 

tehát a frissen sült lángosra kenem a 'feltétet', és megszórom friss salátával, és lehet is majszolni. hang nincs, mindenki eszik, és magában próbálja kideríteni, vajon miért eszi mégis ezt a kétes zöld kinézetű valamit, ami mégis milyen finom. ja, és ez itt rajta viráááág??? :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr961931685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása