Kezdem bevezetni a csalánt, ismét, már vannak friss hajtások, és így elrejtve, soha senki nem kérdezte még: ebben CSALÁN vaaaan???

Érvek a csalános gnocchi mellett:

- 2 marék csalánt a legkönnyebben a gnocchiba tudok belecsempészni,

- könnyen elkészíthető, kevés (olcsó) alapanyag, finom illatok

- a gyerekek imádják, nincs morzsázás, csak tele gyomor .-)

- Ivánnak a kezébe lehet adni, jól elmósztatja, elvan vele egy óráig is :-)))

Csalános gocchi:

1kg krumpli, 1 tojás, 10-20dkg liszt (ez függ akrumpli fajtájától, hogy mennyire maradt nedves, és mekkora volt a tojás), só, bors, 4-6 gerezd fokhagyma, 1kk őrölt szerecsendió, 2 marék zöld (csalán, vagy: spenót, sóska, turbolya, petrezselyem), 10dkg vaj, és, aminekem hiányzott egy kevés apróra vágott, friss zsálya, sajt.

Sós vízben főzd meg a meghámozott, apróra vágott krumplit, szűrd le, törd meg, várd meg, míg kihűl. A 2 marék zöldet gőz fölött párold kissé puhára. Aprítsd fel, mehet bele az áttört burgonyába. Add hozzá a tojást, 3-4 gerezd fokhagymát, fűszereket, a zöldet és a lisztet. Egy puha állagú tésztát fogsz kapni. Készíts kis kígyókat (vagy szakszerűen hengert) a tésztából, vágd fel, formázd még kisebb kígyókká, villával nyomd meg a tetejét, hogy lapos legyen. Közben tegyél fel vizet forrni, amiben kifőnek a kis gnocchik. A vaj 1/3-át 1 gerezd fokhagymával és zsályával tedd serpenyőbe. A forrásban lévő vízbe dobálj kb 10 db gnocchit, kb 2 perc, és a víz felszínére jönnek. Szűrővel vedd ki, dobd a forró, sistergő vajas-fokhagymás-zsályás serpenyőbe. Amint tele van a serpenyő, tedd ki tányérokra,jöhet a következő 1/3 vaj,még egy fokhagyma és zsálya...és így tovább,és így tovább:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr922689105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása