Sok zöldséget akartam ma enni, ezért gondoltam csinálok egy pizzát zöldségekkel és hallal. Klasszikus, megunhatatlan .-)

A pizza tésztája nálam vékony, alul kicsi kéreggel, felül paradicsomszósszal, zöldségekkel és sajttal.


 

A tésztához:

1/2 kg liszt, 1 ek só, 1tk cukor, 1 ek oregánó, 1tk bors, 3ek olívaolaj, 1/2 élesztő, kb 3dl meleg víz. Az alapanyagokat tedd bele egy nagy tálba, és kézzel gyúrj belőle egyenletesen puha tésztát. teheted kenyérsütőbe is, dagasztó programba. kb 1-2 órát pihentesd meleg helyen, míg a duplájára nem duzzad.

A paradicsomszószhoz:

kb 1kg paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 ek olívaolaj, só, bors, oregánó. A hagymát és paradicsomot felszeletelve összeturmixolom és olajjal, fűszerekkel felteszem főni. Kb 1 óra és teljesen besűrűsödik, akkor van kész. 

A feltéthez:

3 fej vöröshagyma vékony karikákra vágva, 2 paprika felkarikázva, 1 közepes cukkini felkarikázva, 2-3 marék brokkoli kis rózsákra szedve, 3 marék morzsolt kukorica, 1 szardínia konzerv, 10 dkg reszelt sajt, 20 dkg mozzarella (pizzamozzarella is jó), oregánó, csipet bors a tetejére.

A tésztát kézzel nyújtsd ki, tedd egy sütőlapra, olajozd meg a tészta tetejét, a szélekre is odafigyelve. Egyenletesen kend rá a paradicsomszószt. Rendezgesd rá a paradicsomszószra a hagymát, rá a cukkinit, paprikát, brokkolit és kukoricát, darabolt halat, reszelt sajtot, majd a mozzarellát. Végül szórd meg oregánóval és borssal. Mehet a sütőbe, kb 30 percre.

Ha vastagabb tésztát szeretsz, akkor a fél kiló lisztből készített összes tésztát nyújtsd ki a sütőlapra, ha vékonyabbat, mint én, akkor hagyj megy egy jó marékkal. ebből én úgynevezett ropit csinálok, vékony rudacskákat sodrok olajos kézzel, aztán beforgatom szezámmagba és kisütöm kb 5 perc alatt. Kellemes csemege napközben :-)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr462227500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása