A terráriumok egyben egyszerűek és bonyolultak. Egyszerű, mert kell egy üvegtál, a kiválasztott mini növény és hozzá megfelelő föld. Elkészíteni csupán precízség kérdése. Fenntartani azonban már körülményesebb. Odafigyelést igényel. Aprólékos munka, de megtérül a látványban :-)

Általában nagyobb pipettával, szűkcsövű öntözővel célszerű öntözni, és a megfelelő páratartalmat fenntartani. Ehhez szükséges a spriccelő  használata. De ezt óvatosan, mert a csapvíztől könnyen vízfoltos lesz az üvegtartó...Az állott víz, lágy víz, szűrt eső-hóvíz a legmegfelelőbb. Egyszerűbb megoldás az erdőben összeszedni az alapanyagokat: erdei föld, erdei moha, erdei növények. Ezek egészen jól fogják bírni. És vannak még a tillandziák, amelyeknek nem a föld a lényeg....csak a spriccelés, és lehet vele kreatívan ügyködni: faágak girbe-gurba fadarabok, rárögzíteni a tillandziákat és kész is.

Íme néhány ötlet, a facebook oldalon még többet találtok:

terrarium000.jpgterrarium00.jpgterrarium01.jpgterrarium02.jpgterrarium03.jpgterrarium06.jpgterrarium05.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr135026212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása