Visszatértem, itt a tavasz, sűrűk a napok :-) előtte is az volt, voltunk betegek, jöttünk-mentünk, tervezgettünk, kertészkedtünk, éldegéltünk, míg meg nem jött a tavasz :-)

Most már csak kapkodom a fejem, minden nyílik, kezdődik, minden megújul, kibújik és csak nő és nő :-)

Elültettem már a hagymákat, répákat, borsókat, földben vannak már a retkek, saláták, spárga, spenót, sóska, articsóka, fűszerek és lila krumpli, virágok és mákok, paszternák és petrezselyem és még mennyi miden vár elültetésre :-) nagyon élvezem a kertészkedést, főleg, hogy már bújnak ki  és kezdenek látszódni! Kb 2 hét és lehet szedni a rebarbarát, a sóskát már legeljük, salátának is kitűnő tavaszi alapanyag, és jöhet a friss zsenge csalán, pitypang, tyúkhúr! remek dolog, amikor ilyen finomságok kerülnek az asztalra a kertből :-)

A gyerekek is kertészkednek, van nekik tankertjük, amiben már kibújt a lila-fehér-vörös-fokhagyma, a borsó, a retek, és minden nap megnézegetjük őket!

A gyerekekkel ültetünk 'csodakertet', amit a saját kezűleg festett kavicsokkal keretezünk, tele mezei virágokkal, különlegességekkel, nagyon várom a végeredményt, ,mint kísérleti kert :-)

a kavicsok, Edwarddal a sarkában :-)

Tami ovis, imádja, jár úszni, ezzel kicsit gondban vagyunk, pontosabban vagyok, mert hol akar, hol nem akar menni, de majd kiforrja magát..Ivánka lovazik, kertészkedik, bogarászik egész nap!

Kiköltöztünk a kertbe, még az első napsütéses hétvégén, van kiságy, asztal székekkel, és kint reggelizünk, ebédelünk, és ha úgy hozza vacsorázunk. Sajnos a fényképezőgépem elég vacak, így mindig akkor nem működik, mikor előveszem, hogy csinálok pár képet. De sebaj, el lehet képzelni :-) Nagyon idillikus volt, mikor Tibi kint festett a kertben, mellette Tamara, szintén festett egy képet, mi meg Ivánkával hancúroztunk egy pléden a bimbózó mandulafa alatt. Így szeretném az egész évet élni :-) 

Szóval azon kaptam magam, hogy már hetek óta alig ülök a gép elé, csak kimegyek, és kint teszek-veszek, játszunk, ültetek, nézelődök, és ide meg nem is írok...

Most próbálom bepótolni, addig is vidám percek jönnek :

(pózoláááás!!)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr764348470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása