2012.01.13. 15:16
Januári saláta frissen szedve! Indulj szüretelni!
Januárban saláta? Igen! De nem primőr jégsaláta, unalmas fejes, hanem frissen szedett, zamatos, ropogós!
A kert végén szedegettem össze, a maradék kertben talált darabokkal.
Ezeket bárhol, bárki megtalálhatja, ha nincs hó könnyedén, ha van, az alatt..
Felülmúlhatatlan vitaminbomba, ásványi anyagokkal dúsítva!
Januári salátamustra:
Tyúkhúr, kerek repkény, pitypang, turbolya, csalán.
A kertől gyűjtöttem hozzá: petrezselymet, sóskát és édeskömény leveleket.
A saláta egyszerű: dió/tökmag/mogyoróolaj, kevés citrom, kevés balzsamecet, pirítottam hozzá diót és sárgabarackmagot, reszeltem rá sárgarépát, és sütöttem hozzá malac szűzérméket, amelyekt apróra vágtam hozzá.
Mákkenyér: 1,5csésze darált mák, 1,5csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt, csipet só, csipet cukor, 1 ek tojáspor (modnjuk a mák kálciumban gazdag...), 1/4 élesztő, víz. Gyúr, pihen, gyúr, sütő.
Most rendeltem dióolajat, mogyoróolajat, tökmagolajat, szőlőmagolajat, lenmagolajat és csipkebogyómagolajat, magyar termelőtől!!
Akit érdekel, keresse a www.bathaporta.hu oldalt :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.