2011.12.11. 06:24
Görög citromos süti
Ez annyira egyszerű, hogy már gondolkodtam, leírjam-e, de végül azért döntöttem a megosztása mellett, mert én például hajlamos vagyok megfelejtkezni az egyszerű, gyors receptekről, s mikor hirtelen kellene egy, soha nem jut eszembe semmi értelmes :-)
Ez amolyan dzsoli dzsóker, ha vmivel elő kell rukkolni, kevés az idő, és az alapanyag :-)
Görög citromos süti, nemcsak nyárra :-)
20dkg liszt, 10dkg gríz/búzadara, 2kk szódabikarbóna, 35dkg cukor, 1csipet só, 2,5dl joghurt, 3 tojás, 1 citrom.
Melegítsd elő a sütőt. Vegyél elő két edényt: egyik a száraz, másik a "nedves" hozzávalóknak. Keverd össze őket külön külön, majd fakanállal pedig össze, míg egyenletes tésztát nem kapsz. Mehet be a sütőbe, 160Celsius fokon 45-50 perc alatt kész. Lekapcsolt sütőben, nyitott ajtóban hagyd. A tésztát jó alaposan villával szurkáld meg.
Szirup: Amíg sül a tészta, egy főzőedénybe önts 25dkg cukrot, 5dl vizet és 4 citrom levét, reszelt héját. 15 percig főzd, lehetőleg közepes vagy magas lángon. Mikor kész, hagyd hogy kicsit hűljön. Locsold a tésztára/ba a folyadék felét, várj 10 percet, majd a másik felét is öntsd rá.
Szerintem langyos állapotban a legjobb tálalni :-) A finom citrom illat ekkor a legintenzívebb!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
-Syllbaba- 2011.12.11. 08:18:36
Csak a citromok számával tévedtem kicsit el. A tésztánál mihez kell az az egy? És biztos négy kell a szirupnál?