Érdekes cikket kaptam levélben, amit most megosztok Veletek!

Alaposan olvasd, és ennek megfelelően cselekedj!

Az orvostudomány ma azzal foglalkozik, hogy eltakarja az emberi test kiszáradásának tüneteit, jeleit és következményeit. Az emberi test tünetekkel és jelekkel világosan jelzi, ha ki van száradva   más szavakkal: az agy jelzi a kiszáradást, amikor fáradtnak érzed magad és nem végzel kielégítő munkát, vagy az első dolog, amit reggel teszel, hogy ki akarsz kelni az ágyból, de fáradt vagy és nem bírsz, ez a kiszáradás jele.

(És ott van még a düh, a hirtelen reakciók, a depresszió    ezek mind a kiszáradást jelzik, vagyis az agy kevés energiát kap, hogy megbirkózzon az információval és cselekvéssé alakítsa.)

ASZÁLYPROGRAM

 Azután a testnek van  aszály programja is, melyeket úgy hívunk, hogy allergia, magas vérnyomás, cukorbetegség, immunbetegségek. Az aszály-program annyit jelent, hogy be kell tömnöd a lyukat ott, ahol a test a vizet elveszíti! A víz a test legprecízebb alapanyaga, és amikor több megy ki, mint jön be, akkor a test ezt észre veszi.

ALLERGIA, ASZTMA

Mivel a test egy intelligens alkotás bekapcsolja az aszály-programot és allergia formájában jelzi a kiszáradást, ugyanis az a rendszer, amelyik a vízháztartás egyensúlyáért felel, elnyomja az immunrendszert, ami a védekezésért felel. Ez egy szimpla energia-hasznosítási helyzet.

 Minden nap, körülbelül egy liter vizet veszítünk lélegzés útján. A légzés tulajdonképp nem más, mint a tüdőhólyagocskák mozgása, melyek összehúzódásakor a levegő kilökődik. Ebben a folyamatban víz is távozik a szervezetből, melyet pótolni szükséges. Ha nem pótoljuk, a test megfeszíti a hörgőket és betömi a lyukakat és mi ezt a csökkentett levegőáramlást - mely a tüdő kiszáradása révén jön létre -, hívjuk asztmának. Ezek a szakzsargonok a kereskedelmi célú orvoslás legjobb eszközei. A betegközpontú rendszer kihasználja és beépíti az emberi elmébe ezeket a szavakat, mert az emberek nem értik. Hallják ugyan, de nem tudják semmihez se csatolni a szervezetükben. Illetve egy dologhoz mégis csatolják, a félelemhez. Ma több millió gyerek szenved asztmában és a számuk egyre növekszik. Az ok mindenhol ugyanaz: egyre több szódát isznak. A három-öt éves gyerekek az utóbbi 10 évben háromszor annyi szódát isznak, mint tíz évvel ezelőtt összesen. Ezek az emberek szép lassan kiszáradnak, mert szódát isznak, ami nem úgy működik mint a sima víz.
 

Adj ezeknek a gyerekeknek sima vizet és az asztma nagyon gyorsan eltűnik, lehet néhány órán belül, és a légzésük normalizálódik. Az inhalátorra nem lesz többé szükségük.

MAGAS VÉRNYOMÁS

 

Az „aszály-program” másik nagy tünete a magas vérnyomás. Ha a testben nincs elég víz vagy ha a test kezd kiszáradni, akkor a vízveszteség 66%-a a sejtek belsejéből jön ki, 26% a sejtek környezetéből és csak 8% az érrendszerből. De az érrendszer egy rugalmas rendszer, összeszűkül, lanyha lesz. A baj az, hogy mindez belül van, és nem látod mi történik a testedben, hiába teszteled különféle vérvizsgálati módszerekkel, nem mutatja ki. Ha az emberek rendszeresen innának vizet, és pótolnák a szükséges ásványi sókat a kapillárisokba, a magas vérnyomás teljesen megszűnne.

Több millió ember él a földön, aki nem tudja, hogy a magas vérnyomás nem más, mint a test „aszály-program”-ja, mikor is a test visszaáramoltatja a hiányzó 66%-t a sejtekbe. Az orvosok arrogánsan vagy nem-törődve kezelik a magas vérnyomást és különféle gyógyszereket, vízhajtókat írnak fel.

 

KOLESZTERIN

Nem a koleszterin veszélyes, hanem a gyógyszeripar, aki az emberek fejébe tömi a problémát a Nem a koleszterin veszélyes és csökkentsd, mert különben az artériákban blokkok képződnek, ami teljességgel képtelenség. A koleszterin valójában védi az emberi életet, mert a koleszterin egy kötszer-féle, egy vízálló pólya, amit a test alkotott meg. Amikor a vér sűrűbbé és savasabbá válik, és az összehúzódott artériákon és kapillárisokon keresztül átfolyik, kiszáradáskor sérülések és könnyek képződnek az érrendszerben,természetesen először a szív kapillárisaiban.

Na most, ha a koleszterin nem lenne ott és nem szárítaná fel a könnyeket és nem ragasztaná be a sérüléseket, a vér átfolyna az érfalon és az ember ott azonnal holtan esne össze. A koleszterin valójában egy átmeneti életmentő, és időt ad a testnek, hogy felépüljön a problémából. Soha nem értettük meg ezt. Az orvosok úgy gondolják, ha valami felmegy, akkor csökkenteni kell, ha lemegy,akkor meg emelni.
Hatalmas iparág épült a koleszterin csökkentésére. A test hirtelen elsősegélyként gyárt több koleszterint. Soha nem szabadna beleavatkozni úgy a test működésébe, hogy ne tudjuk miért változott meg.

Érdemes megtanulnunk és megfelelően kezelnünk a jeleket és tüneteket. Kár olyan betegségre gyógyszereket szednünk és végül belehalnunk, amelyek könnyűszerrel megelőzhetőek és visszafordíthatóak lennének.

Forrás: www.watercure.com

 Jó, ha tudod

Hogyan száradunk ki?

A mindennapos tevékenységei során egy átlagember kb. 3-4 liter (10-15 pohár) vizet veszít vizelettel, széklettel, izzadással, lélegzéssel.

Az elvesztett mennyiséget vízzel, illetve egyéb folyadékkal és étellel kell pótolni. 1-2 liter vizet csak a lélegzés során veszítünk.

 Honnan tudom, hogy kiszáradtam?

Ha szomjas vagy, akkor az azt jelenti, hogy a sejtjeid már kiszáradtak. A száraz száj, a kiszáradás legutolsó jele kellene, hogy legyen.

Azért történik, mert a szomjúságérzet addig nem fejlődik ki, amíg a testnedvek károsodása jóval a normális működéshez szükséges szint alá nem esik.

 Mennyi vizet kellene innunk?

Hogy jobban meghatározzuk mennyi a napi vízszükségletünk, osszuk el a testsúlyunkat kettővel. A kapott eredményt kell unciában meginnunk. Vagyis ahány font a testsúlyunk, feleannyi uncia vizet kell innunk.

(Magyarul 1 font=0,45kg; 1 uncia=0,03liter. Ha elvégzed a szükséges átváltásokat, akkor azt kapod, hogy 10kg testsúlyonként 3,33 deciliter víz szükséges. Ha 100kg-ot mutat a mérleg, akkor 3,33 liter vizet igyál naponta, ha 70kg vagy, akkor 2,3 liter kell. - a szerk.) Azoknak, akik fizikailag aktív életmódot élnek, vagy melegebb éghajlat alatt vannak, valószínűleg több vizet kell inniuk.  

 Mit kellene innunk? Mit nem szabad inni?

Tiszta, természetes vizet ajánljuk.

Kerüld a szénsavas, vagy cukros italokat. A magas cukortartalma és mesterséges alkotórészei veszélyesek az egészségedre. A szóda kiszárít.

Tea, kávé, üdítő, vizet tartalmaz ugyan, de vízhajtó tartalma kiöblíti a testedből a vizet. Ne számíts rájuk, ha a folyadékpótlást számolod!

Teljesen rendben van, ha alkalmanként alkoholt iszol, de ha rendszeressé teszed és nem iszol hozzá elég tiszta vizet, akkor hosszú távon komolyan kockáztatod az egészséged.

A tiszta víz a legjobb választás. Ha az egészséges életmód mellett kötelezed el magad, tedd szokássá és elsődleges fontosságúvá a rendszeres vízivást.

 Tudunk-e túl sok vizet inni?

Intenzív testmozgás közben a vese nem tudja kiválasztani a felesleges vizet. A többlet víz a sejtekbe vándorol, többek között az agy sejtjeibe is. A végeredmény végzetes lehet. Ezért a sportolóknak úgy kellene meghatározniuk, hogy mennyi vizet igyanak, hogy egy hosszú edzés előtt és után mázsára állnak; így tudni fogják, hogy mennyit vesztettek, vagyis tudják azt is, hogy mennyi vizet, illetve sót kellene pótolniuk. Egy tanulmányban futókat teszteltek, és kiderült, hogy 13%-a túl sok vizet iszik, ami túl alacsony nátrium szinthez vezetett. A túl alacsony nátrium szint nagyon beteggé tette ezeket az embereket, és nagyon közel vitte őket a halál állapotához.

Fontos ebből megtanulni, hogy a vízbevitel legyen egyensúlyban a só bevitellel.

Tippek

Kezdd jól a reggeled: Reggel, mikor a legjobban tele vagy méreganyaggal és legjobban ki vagy száradva, legyen az első dolgod, hogy egy nagy pohár (én a forró vizet ajánlom) vízért nyúlsz, még a kávé előtt! Ez a reggeli víz fogja igazán beindítani a véráramot.

Igyál egy pohár vizet miután felkeltél és mielőtt lefekszel!

Iktass be rendszeres vízivási szüneteket!

Ne számolj arra, hogy szódával pótolod a vízveszteséget!

Igyál egy pohár vizet étkezés előtt és után! Ideálisan fél órával az étkezés előtt és fél órával az étkezés után. Ihatsz vizet étkezés közben is, és bármikor, mikor úgy érzed.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr93256178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása