Ezek a kaják tipikus téli, télvégi ínyencségek. Vagy most kipróbálod,vagy márciusban már friss salátára, friss zöldségekre vágysz..

Úgyhogy irány a konyha! Vagy felejtsd el :-)

Sütőtökkrémleves: kb 1kg sütőtök, 3-4fej vöröshagyma, só, bors, kevés tejszín. Tetejére pirított tökmag és mazsola, vagy vajon pirított tökmag és vele pirított kenyérkockák,de ebben az esetben egy kicsit sózni szeretem őket :-) kb 20perc és kész, botmixer,tálalás,tetejére kanál tejszín..

Karaj egyben: Imádom,imádom!!! 1 darab karaj,vagy tarja (megvallom őszintén, szerintem tarjával finomabb), mangalicazsír, só, bors, zsálya, 6 fej fokhagyma. Először én az egybe húst szárazra törlöm, és kevés zsíron serpenyőben pirítom 2-2 percet mindkét oldalát. Így benne marad a húslé,ízletesebb lesz a hús. Itt én még sótlanul sütöm. Jénai tálba teszek kb 2 dl zsírt, hogy kb félig legyen, ha beleteszem a húst. A zsírral teli tálat beteszem a sütőbe,hogy olvadjon meg. És én ezt a zsírt fűszerezem,intenzíven sóval, borssal. Ha kész a hús, mehet a jénaiba, megforgatom, meglocsolom. A fokhagymákat nem pucolom meg, héjastól keresztbe vágom, és ráteszem a húsra, ja meg a zsályaleveleket is mellé pakolom. Fedél rá, mehet be a forró sütőbe. Kb 1,5óra kész kész. Omlós (a finom zsírtól, illatos a zsályától és fokhagymától). Addig készítek hozzá krumplipürét és zöldborsópürét. De badeni citromos krumplival (krumpli, kis citromdarabokkal,szerecsendióval, manduladarabokkal együtt pirítva) is isteni.

És miért félbevágott fokhagymával? Mert amikor felszeletelem a húst a tányérra,teszek mellé fokhagymát, úgy félbevágva. A kést végighúzom rajta,kijön a finom,illatos,meleg fokhagymakrém. Megkenem a húst, egy falat hús,kevés aranybarnára pirult krumpli és citromdarab,omlós,mennyei, illatos, csusszanós....hmmmmmmmmmm.......

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr852663327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása