facebook= egyszerű csevegések, egyszerű párbeszédek (ok, némi helyesírási hibával...nem mentettem csak a végén, így most már nem tudok korrigálni, így csak jelzem, igen, én is látom helyesírási hibákat, de remélem az az érhetőséget még nem zavarja..bocsika az érzékenyebb nyelvtanosoknak..)

facebook= mindenkinek elérhető

facebook= arckönyv..ha nagyon gyökér akarok lenni :-)

na mármost,én innen indulnák ki,mondjuk úgy itten fogom meg a munka végit :-)

szóval összeállítottam Nektek egy kis facebookot :-)

nem egyedülálló az ötlet, Tesómmal vágtunk neki, pontosabban az ő kezdeményezésére tértem vele egy útra, mint útitárs,kalandor a házi készítmények rejtélyes világába. van egy remek kis könyv, amiből a receptek alapötletei származnak, amit néha tudatosan,néha kalandok árán változtattunk, korrigáltunk, megkockáztatom a 'fejlesztettünk' kifejezést is :-)

szóval köszönet érte Tesómnak!

Mire is van szüksége az arcunknak?

arclemosó, bőrradír, hidratáló krém, fogkrém, és egy kis smink,amolyan hegyi levegő egy kis tubusban...

egy kis előtanulmány: kakóvajat a bőrgyógyász ír ki receptre, és nagggyon tuti...méhviaszt pedig mézestől tudsz beszerezni..

nos, akkor kezdjük az elején:

I. Gyengéd körömvirágos arctisztító:

Azt írja a könyv, hogy esti sminklemosáshoz használjuk, így szabadulhatunk meg tökéletesen a smink utolsó maradványaitól is, és még a bőr is fellélegzik tőle. Tuti,kipróbáltuk, a látvány első alkalom után észrevetően javul :-)

6 körömvirág szirma vagy 20 g szárított körömvirágszirom, 10 g kakóvaj, 20 g reszelt méhviasz, 100ml mandulaolaj vagy extra szűz olívaolaj.

Gőz fölött olvasszuk meg az alapanyagokat, és még az elején tegyük bele a körömvirágot. Lassú tűzön addig 'főzzük', míg minden összetevő meg nem olvad. Innentől számítva még 5 percig főzzük, majd szűrjük le. -nos, mi ennél a pontnál mondtuk azt, hogy ha lenne időnk, akkor hagynánk benne ázni kb 1-2 napot a körömvirágot, hogy minden összetevő jól kiázzon a körömvirágból, de a kíváncsiságunk nagyobb volt a fejlesztési kedvnél, így mi is leszűrtük, gyorsan, septiben :-)- Aztán öntsük a masszát makulátlanul tiszta, jól zárható edényekbe. Kb fél éves mennyiség, kivéve, ha annyira bejön, hogy folyton használod, mert annyira elégedett vagy az eredménnyel, mint mi :-))))

II.Szuper bőrnyugtató, hidratáló krém hortobágyi szíkfűből (=kamilla)

1ek szárított kamillavirág (legjobb a hortobágyi), 150ml víz, 100ml extra szűz olívaolaj (ezt helyettesítheted más minőségi olajjal, mint búzacsíra, mandula, körömvirág, ligetszépe), 1ek folyós méz, 10g méhviasz, 2ek kakaóvaj, 2csepp kamilla illóolaj, 2 csepp körömvirág illóolaj + mi tettünk bele egy kiskanálnyi homoktövisolajat, csak hogy szebb színe legyen a bőrnek, ha használjuk. 

A kamillát a vízzel együtt tegyük fel forralni egy lábosba, lefedve főzzük a forrástól számított 5 percig. A főzetet hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Az olajat a mézzel, méhviasszal és kakaóvajjal gőz fölött, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel, majd húzzuk le a tűzről és kézi habverővel keverve kis adagokban adjuk hozzá a kamillafőzetet. Fontos: nagyon keverjük, hogy az olajos-vizes alapanyagok megfelelően vegyüljenek, ez a titka a megfelelő állagnak! A végén adjuk hozzá az illóolajokat és alaposan keverjük össze. Ha kihűlt, makulátlanul tiszta és jól záródó üvegcsékbe öntsük. Két hónap a szavatosság, de nekem már alig van, mivel dekoltázsra és száraz bőrfelületekre+ gyerekekre is kenem. A gyerekek is imádják, Tamara magát kenegeti, illetve Ivánt is. Ivánnál nem vagyok tökéletesen biztos abban, hogy ő is ugyanannyira élvezi, mint Tamara :-)

III. Gyengéd zabpelyhes bőrradír

ez már annyira továbbfejlesztett, hogy a saját verziómat írom le..1 ek joghurt, 2 ek durvára őrölt zabpehely, 2db mandula megőrölve, egy csipet friss élesztő, 4*15cm muszlin vagy gézdarab.

A mandulát és a zabpelyhet őröljük meg, és minden összetevőt egy kis edénybe keverjünk össze. A gézdarabba tegyük bele, és fogjuk össze a négy sarkát. Alaposan megtisztított és megelőlegezem, forró vízzel átdörzsölt bőrrel dolgozzunk. A lényeg, hogy laza, körkörös mozdulatokkal indítva masszírozzuk át a bőrt. Lassan, addig, míg minden összetevő végül az arcunkra kerül, és szinte üres lesz a gézzsák a kezünkben. Kb 10 perc, de megéri. Várjunk egy kicsit, míg szinte rászárad a bőrre, és óvatosan, finoman dörzsöljük le a bőrünkről a cuccot. Aztán meleg vizes lemosás, és jöhet az isteni kamillás arckrém:-)

IV. Fogfehérítős fogkrém házilag

Na, ebből van egy pár verzió...

1. Legegyszerűbb,leghatásosabb: mártsd vagy csorgass a fogkefédre citromlevet citromból, majd szórd meg sütőporral. Ezzel moss fogat, jó alaposan. Pezseg, és utána, egy rendkívül tiszta, friss érzés lesz a szádban!

2. ha van fogporod boltból vásárolt: a fogporba keverj: fele-fele arányba vagy sütőport, vagy szódabikarbónát, és őrölt mentát, menta illóolajat. De akkor is ajánlott használat előtt a fogkefédet citrommal átáztatni, és úgy használni a fogport!!

V. Céklás pirosító, rúzs, ha elcseszed se baj, akkor lesz árnyékolód, tuti bio!!

A céklából remek málna színű smink termékeket lehet kihozni,mi egy univerzális rúzs-ajakápoló, pirosító, és mivel kicsit túlpróbáltuk,ezért árnyékoló kence alapot készítettünk. Remek szórakozás, és minden fellengzés nélkül Armani láthatatlan sminkje smafu, a miénkhez képest!!!

2ek mandulaolaj, 10g méhviasz, 1 ek céklalé + mi tettünk bele egy csipet kakaóvajat, ez elhagyható, ha krémesebb állagot szeretnél. 

Gőz fölött olvasszuk meg a méhviaszt és a kakaóvajat, majd húzzuk le az edényt a tűzről és kiskanalanként adjuk hozzá a céklalevet. Naaagggyyon alaposan keverjük össze!!!Ha itt még melegítjük, akkor egy remek mély húszínt kapunk, ami árnyékolásra kiváló arcra,szemhéjra, áll,homlokcsontra, de ezt ti úgyis tudjátok :-) Ezután töltsük makulátlanul tiszta, jó zárható üvegcsébe. Tamara amikor látja,hogy használom, akkor mindig kér ő is egy kis sminket :-))

V+secret: Csak négyszemközt mondom...

csak Tesómat tudom említeni a témában,mint főgurut, hogy az arckrémezést követően töröld át reggel a bőröd egy fehér tea lefőzött filterével, vagy egy csipet szálas fehérteával. Értelemszerűen a lefőzött fehérteát éhgyomora, frissen, reggel idd meg :-)) így nem lesz nagyon fényes a bőröd, jól felszívódik a krém. A tea pedig biztosítja az egységes bőrszínt, az apró bőrhibákat remekül kifakítja, alapozó nélkül!!!!

 

na,és most következzen az őrült kísérlet képekben :-) vágás nélkül,amolyan facebook-os módra :-))))

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr632606383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása