Már rég elfelejtettem a madártejet.  Pedig milyen finom is!!Óriási felismerésre jöttem rá, amikor csendben eszegettük a madártejet (csak a kanálcsörgés és a nagy kortyok hangja hallott): minden olyan békés, meghitt volt. A vanília illat, a meleg cukros tej, és az egész úgy együtt volt tökéletes. És ekkor jöttem rá, ha mindeki esténként (ok, ez már majdnem éjszaka volt) madártejet szürcsölgetne, sokkal békésebb lenne a világ J  

 

Békebeli madártej:

1 liter tej, 2,5 dl tejszín, 5 tojás, 1 vaníliarúd, kb 20 dkg cukor.

A tejet a tejszínnel és az összeőrölt vaníliával forrald fel. Addig a tojásfehérjét kezd el felverni, a felénél tedd bele a 10dkg cukrot, és tökéletesen szilárd habbá verd. A felforrt tejbe (alacsony lángon) evőkanalanként helyezd el a tojáshabot. Kb 1 perc, aztán fordítsd meg, és még egy percig tartsd a forró tejbe. Szedd ki őket egy tányérra. A tejbe tedd a kissé felvert tojássárgáját a 10 dkg cukorral, és épp forrald fel. Ezzel kész is. Szedd ki mély tálba, és óvatosan tedd bele a tojásfelhőketJ . Forrón, vagy hidegen is tálalhatod. Mi nem bírjuk kivárni a hűlést, még forrón elfogy. Csendben, nagy kortyokban eszegeti az egész család J

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr52410900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása