2010.10.11. 20:30
Karamellbe burkolt alma
Imádom az egyszerű esti nasikat. Ez pont az. Természetesen ez esetben nem érvényes az 'elalvás előtt /fogmosás után/ egyél egy almát' elv :-)
Karamellás alma:
4 fej friss, roppanós /zöld/alma, kb 25 dkg cukor (egy almához kb 3ek cukor kell), pálcika (régi jégkrémes pálcika is megteszi), dió, mandula.
A megmosott, megtörölt almákat szúrd fel pálcikákra. A cukrot vastag falú/aljú edénybe tedd fel, és közepes lángon hagyd rajta, míg középbarna színű, tökéletesen folyós állagú, karamellás illatú anyagot nem kapsz. A rácsra helyezett almákra folyasd rá a karamellát, minél egyenletesebban. A végén szórd meg apróra vágott dióval vagy mandulával. Várd mg míg hűl egy kicsit, de a hűtőbe is teheted.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.