A piac tele színes dísztökökkel és méretes kerek, hosszú sütőtökökkel. Az idő pont ennek megfelelően kicsit érces, de még egy pulcsi sállal, tökéletesen megfelel. 

Imádom a sütőtököt sülve, főve, főételnek, desszertnek, mindegy, mert az íze alapban finom édes-krémes.

Ma egy sütőtök levest-krémet csinálok, igen, kicsit elkésve, de gyorsan elkészül, amígy a gyerekek alszanak meg is csinálom. Azért leves-kér, mert hagyok krémnek, kenyérre, és kicsit hígítom levesnek. Mindkettő nagyon finom :-)

A recept a www.ourkitchen.fisherpaykel.com oldalról származik.

Sütőtök leves-krém:

2ek vaj, ek olívaolaj, 1,5 kg sütőtök meghámozva, apró darabokra vágva, 3-4db közepes krumpli, 2fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, majoránna, só, bors, 1,5 liter húsleveslé (ha nincs, akkor reszelj bele egy fél zellert és egy fehérrépát). 

A vajon és olajon dínszteld meg az apróra vágott hagymát, majd tedd bele a felvágott krumpli és tök darabokat. Mehet bele a fokhagyma, só, bors, kevés majoranna, majd néhány perc pirítás után öntsd fel húsleveslével, vagy vízzel és reszelt gyökérzöldségekkel. Ha puhára főtt, turmixold össze és tedd bele a maradék morzsolt majorannát. Vajjal megkent frissen sült zabos-lenmagos kenyérrel az igazi :-) 

 ui.: én a krumpli felét sárgarépával helyettesítettem..és ha lett volna kéksajtom itthon, akkor apró morzsákat szórtam volna a forró levesbe...ha lett volna..

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr512329297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása