Szedtem bodzát lekvárnak. De azért valljuk be,  elég karakteres íze van a bodzának. Rábíztam Micumamára, kavargassa. Gondolom kóstolgatta, és rájött, ez azért így kevés. És addig addig, míg kész lett a lekvár. megkóstoltuk. Hmmmm, milyen finom is a bodzalekvár. Aha, mondja, szilvával és almával igen  :-)

Így született meg a szilvás-almás bodzalekvár! Még mielőtt csalást kiáltanátok, a bodza tökéletesen érződik benne, pont annyira,amennyire kell!!

Szilvás-almás bodzalekvár:

kb 1 liter bodzabogyó leszemezve, kb 1 liter szilva összepürésítve, 1 db közepes alma, citrom, méz/cukor, szalicil, ha vállalod.

A bodzát a szilvával és almával tedd fel főni, és főzd szottyosra(1-1,5óra). Mehet bele a méz, kb egy csuporral. Ezzel még főzd egy fél órát. Vedd le a tűzről és mehet bele a citrom leve. Befőttes üveg és szalicil, ha bízol abban, sokáig megmarad. Kb 2-3 kis üveggel lesz.

A családban mindenkinek bejött, ezt az adagot 2 napja készítettem, az utolsó üveggel esszük. Tamara festés közben azért szakított időt egy kis bodzás cipó elfogyasztására. Ja,és tudtátok, hogy a tempera körömfestésre is alkalmas? a képeknek az is lehetne a címe, egy bodzalekvár és a család :-)

szóval azért toltam még be ezt a bejegyzést mára, mert már a bodzaszezon végét járjuk, ezért igyekezni kell, ha akartok még idén csinálni. árnyékosabb erdőszéleken még van azért :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr442273580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása