2010.09.04. 11:45
Vaníliás rebarbaralekvár Micu Mama aprócska répasütijével
Amolyan biokonyha, vagy reformkonyha egyik gyöngyszeme lehetne ez az összeállítás, a főzz abból, ami otthon van vegyítésével. A savanykás-vaníliás rebarbara és kissé semleges ízű, de lekvárral kiválóan passzoló sütikorongok könnyű esti desszert társasjátékhoz, vendégeknek, bulihoz, tv nézéshez vagy fürdőzéshez.
Mi csupán egy szülinap előestéjének nevezett balatoni 'partihoz' csináltuk. Kb 10 perc alatt elfogyott minden :-)
Rebarbara lekvár: 2 csokor rebarbara, az kb 1kg, citrom, cukor/méz, 1 vaníliarúd megőrölve, ha tartósítani akarod, akkor szalicil.
A rebarbaráról le kell hántani a héját, aztán apró darabokra vágva főzni kb 1 óráig a vaníliaőrleménnyel. Addigra jó puha, szottyos lesz. Mehet bele a cukor vagy méz, a mennyiség attól függ, mennyire szereted édesen (kb 15-40dkg között). A legvégén add hozzá a citromot, egy fél vagy egy egész bőven elegendő.
Micu Mama Répasütije: ez nem a 'klasszikus' répasüti, hanem egy aprósütemény répával. Lekvár mellé isteni .-) 25dkg liszt, 25dkg reszelt répa, 5dkg cukor, 1dl olaj, 1 sütőpor. Gyúrj az összetevőkből puha tésztát, nyújtsd ki 1 cm vastagra és kis pogácsaszaggatóval szaggass aprócska korongokat. A sütőben kb 5 perc alatt megsülnek. Igazi gyors, vendégváró kaja :-)
Gyertyafény kötelező a puritán hangulathoz :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.