Nyitok egy új rovatot, ahol (számomra) tuti helyekről írok, ajánlok,legyen az kirándulóhely vagy egy jó kávézó, üzlet, bármi...majd kiderül, hogy fog sikerülni, igyekszem képekkel és sztorikkal, leírásokkal színesíteni a beszámolókat :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyik kedvenc kirándulóhelyünk Pákozd-Sukoró közötti (Pákozdról Sukoró felé jobb oldalon a buszmegálló tövében kell lefordulni jobbra, a Katonai emlékműhöz (az 1848. szeptember 29-i győztes pákozd–sukorói csata emlékére). No de én nem az emlékműnél szoktam parkolni, hanem máshol: az alsó parkoló az Arborétumhoz vezet (ezt is érdemes megnézni, ha nyitva találjátok..miért kell egy Arborétumot bezárni????), a felső az emlékműhöz. Közötte van egy kis elágazás balra, na én ott szoktam leállni. Csak a a rossz, hogy most mindent térköveznek, aszfaltoznak, csupa felfordulás az egész...most szó szerint műhely hangulat van a kopácsolással, gépekkel- remélem, ha kész lesz megmarad a hangulata, mert elég erőteljesen belenyúltak a táj érintetlenségébe.

Szóval ez a hely remek csipkebogyó, akác, bodza, szeder lelőhely, nem beszélve az egyéb gyógynövényekről. Sok a kutyás, családos látogató, a turista. A sétautakon tornapálya is van,érdemes végigcsinálni a gyakorlatokat, le lehet sétálni a tóhoz, lehet találni erős szakaszokat, kisebb mezőkkel, szántófölddel, sok vaddal és jelenleg bitumenező teherautókkal, gépekkel...

tegnap voltunk itt, bodzát és szedret szedni (jó csipketermés lesz idén!!), sokat sétáltunk Edwarddal, az erdőben csináltunk fűágyat növényekből, azon feküdtünk, didiztek a gyerekek,majdnem sikerült a déli alvást is megoldani a földön, ezt be is szeretném vezetni, hogy ha elmegyünk kirándulni,akkor a déli alvás a természetben legyen...szerintem nagyon hangulatos, és élvezték is a gyerekek:Iván a levélzörgéstől, a fényjátékoktól 2 perc alatt bealudt, Tamara meg didizett, csak annyira élvezte a földön levést, hogy nem tudott elaludni...de majd próbálkozunk :-))

Tamara pillangókat kergetett, bodzát és szedret evett kétmarokra, és Edward is:-) merthogy ő is szereti a szedret, figyeli honnan szedem és ő is jön és a kis első fogacskáival óvatosan lecsipegeti a szederszemeket :-)))

(a hely megközelíthető az M7 autópálya, pákozdi pihenő helyétől is)

ja, és a képeket, ahol ketten vagyunk Ivánnal, azokat Tamara fotóművész készítette :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr962202729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása