Imádom a friss kenyér illatát, a kemencében sült, kicsit megpirult forró kenyeret, legyen az fehér, vagy szuperlisztekkel feltuningolt egészséges kenyér. Volt kenyérsütő gépem is, de elajándékoztam, mert a sütőben sült egy fokkal mégiscsak jobb, mint a gépben sült. 

 

 

Az én kenyereim szó szerint mindent tartalmaznak, de finomak is. 

A sokmagvas kenyér itt a sokféle lisztre és magvakra vonatkozik. Én kávéőrlőt használok minimalomként, szemes gabonát és magvakat őrölök lisztté vagy csak darabossá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sokmagvas kenyér ahogy én csinálom: 

20dkg fehér kenyérliszt, 10dkg grahamliszt, 10dkg zabliszt, 20dkg hajdinaliszt, 2evőkanál durvára őrölt lenmag, 2evőkanál őrölt amarantmag, 1/3 friss élesztő, 1tk só, és meleg víz. 

A száraz alapanyagokat összekeverem egy nagy tálba,és annyi meleg vízzel öntöm fel, hogy nem gyúrható, hanem annál hígabb tésztát kapjak. Fakanállal összekeverem, a lényeg, hogy laza tésztát kapjak, mert ezek a lisztek és és őrölt magvak sokkal több vizet szívnak magukba. Lefedve, meleg helyen 3-5 órát pihentetem. Eddigre megduzzad majdnem a kétszeresére. Én őzgerincformába teszem a tésztát, de jénai tál is jó, vagy egyéb magas falú (virágcserépbe is megpróbálhatod!!) edény. Középbarnáig (40-50 perc) sütöm közepes fokozaton.  

Illatos és finom, tápláló kenyeret fogsz kapni. Gyerekek is szeretik, nekik nagyon fontos,hogy tartalmas kenyeret egyenek. 

'LE A NORBI FELFOGÁSSAL, A KENYÉR NEM HÍZLAL, NAGYON FONTOS TÁPANYAGOKAT TARTALMAZ, TÁPLÁLÓ ÉS EGÉSZSÉGES" csak tudni kell elkészíteni és nem kell habzsolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr692134080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása