Mivel gyakran előfordul, hogy kiürül a konyhám, ezért a kreativitás az, ami sokszor kihúz az egyhangúságból. A sárgarépa az, ami szinte mindig ott lapul a hűtőmben, egy-egy eldugott szegletében, menekülőre fogva. Na ezeket használom most ki, és teszek fel, egy egyszerű, gyors, de vitaminbombának számító pakolást. 

A répa elképesztően gazdag béta-karotinban, ennél fogva kiválóan alkalmazható korán reggel egy frissítő pakolásnak.

Vitaminos répapakolás:

1 sárgarépa, 1 evőkanál mandulaolaj (vagy más értékes bázisolaj: avokádó, búzacsíra), 1 kis kanál ligetszépe olaj, ha épp van otthon..

A répát hámozd meg, és reszeld le, vagy botmixerrel pürésítsd pépesre (mivel én korán reggel csinálom, elhagyom a botmixer zaját..). Adagold hozzá az olajokat, és kész is.

Forró vizes törölközővel dörzsöld át a bőröd (azért finoman!), hogy kicsit kipirosodjon, és tedd fel a pakolást, hagyd magadon 10-15 percig, vagy ameddig időd van. Közben lehet reggelit készíteni, vagy egy friss gyümölcsturmixot!

A végén meleg vízzel mosd át, és finoman törölgesd meg az arcbőröd. Jöhet rá a reggeli ápoló olajod, vagy krémed.

Indítsd ezzel a napod, és máris sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr972034657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása