Szia! Arra gondoltam, megleplek egy rövid ’menüsorral’, amit ma, holnap, vagy bármikor elkészíthetsz, ha épp nem vagyok J

REGGELI:

Szracsatellás túrókrém:

elkészítési idő: 10perc

1 főre: 2dl túró, 2dl natúr joghurt, 1/3 tábla étcsoki, 2 evőkanál méz. A joghurtot, túrót, mézet tedd egy olyan edénybe, amiben tudsz botmixerrel keverni. Vedd elő a botmixert, (az alja a sütő mellett jobbra, alul, a teteje a mosogató mellett a ’szárítón’ van). Keverd krémesre, ha sűrűnek találod, akkor egy kicsi joghurtot még tehetsz bele. Aztán aprítsd bele késsel a csokit, és kész is :-)

EBÉD:

Kapros- tonhalas tésztasaláta (csinálhatod krumpliból is):

elkészítési idő: 20-30 perc

1főre:  1 szardínia konzerv, 3-4 marék (egy kézzel) tészta, attól függően mennyire vagy éhes, vagy 4-5 szem közepes sütnivaló krumpli (ami nem fő szét), 2 db újhagyma, olívaolaj, 1 citrom, 1 lapos evőkanál mustár, salátaféle: fejes saláta 1/3-a, vagy jégsaláta 1/3-a, vagy 3 marék spenót, plussz a teraszról szedj rukkolát (ablakpárkány); és jó sok kapor ( a szőlő tőkék alatt tudsz vágni).

Szóval tegyél fel vizet sóval a tésztának, vagy krumplinak. Amikor forr a víz, tedd bele a tésztát, vagy a megpucolt, közepes kockákra feldarabolt krumplit. A lényeg, hogy csak pár percig főzd, a tészta épphogy megfőjön, a krumpli meg még roppanós legyen. Leszűrve tedd a nagy kék műanyag tálba, abba könnyen össze tudod állítani.  Várj vele pár percet, míg kicsit hűl. Addig a salátát szedd leveleire, tedd szűrőbe, és mosd át. Kézzel tépkedd szét, és tedd bele a rukkolát is. Keverd őket össze. Öntsd meg olívaolajjal jó bőven, és tegyél bele egy citrom levét, és egy kanál mustárt (ha gondolod, ezeket egy kisedényben előre össze is keverheted). Egy kicsit sózd, meg borsozd, de éppen csak.  Mehet bele a felkarikázott újhagyma, és a szardínia konzerv, aprítva. A két kék műanyag szedőkanállal jól keverd, rázogasd össze, és a végén aprítsd bele a kaprot.

VACSORA:

Krémes krumplipüré sült szalonnával, párolt zöldséggel

elkészítési idő: 30perc

1főre: 5 szem krumpli, 2dl tejföl, 2 szelet szalonna, ami van otthon zöldség (spárga, brokkoli, zöldpaszuly).

Tegyél fel vizet főni, sóval, addig hámozd meg a krumplit, és aprítsd fel, minél véknyabb darabokra. Ha forr a víz, tedd bele a krumplit. Serpenyőben alacsony lángon, kiskanál olajon süsd meg a szalonnát (5-8 perc). Tegyél fel egy kisebb edény aljába vizet, és tedd bele a pároló szűrőbetétet (fém, kinyitható szűrő, vhol vagy a mosogató mellett, vagy lett az edényeknél. amit nem ismersz, nem tudod mi az, na az lesz az J) úgy, hogy a víz ne látszódjon a betétben. Tedd bele a megmosott, és az alsó ¼ szárát levágott spárgát, vagy a rózsáira szedett brokkolit, de ha gomba van otthon, akkor az is jó, csak azt pirítani kell olajon). 3-5 perc, magas lángon és kész is. még roppanós legyen, ne olyan szottyant, összeesett…Amikor a krumpli kész (villát beleszúrva puha a krumpli), akkor szűrd le, és törd össze burgonyanyomóval (az egyik kanalas edényben lesz a mosogató mellett). Mehet bele a tejföl, és ha gondolod, nyomhatsz bele egy gerezd fokhagymát is, meg egy kevés sót. Kóstold meg.  Szóval a krumplipürére mehet a sült szalonna egy kis zsírral, és rá a párolt zöldség.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr191999151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása