jszcst 2010.05.10. 08:50

fogpor mindenkinek!

 Utálom a fogkrémet. Azt az ipari ízt a számban. pont a számban. mintha mosógépbe mostam volna ki a számat. Utána az az illatos lehelet és utóíz....borzasztó.

Nem beszélve a veszélyes alapanyagokról, adalékanyagokról és a fluor jelenlegi rossz híreiről...

Már régóta fogport használok, nekem nagyon bevált, de abból is csak a natúrt. Nem akarok ízt a számban, hiszen a fogmosásnak pont az a lényege, hogy utána tiszta szájjal érezd a friss ízeket. ja, meg fogmosás után egy szájvíz, egy kis tic-tac, meg egy kis rágó. És nuku külvilág...marad az ipar, ami veled tart egész nap...

Szóval Tamarának is vettünk egyszer egy málnás gyerekfogkrémet, de teljesen hatástalan volt, mert csak szívogatta és nyalogatta a fogkefét, hiába mondtuk, hogy súrolja, meg öblítsen, mind megeszegette. Így aztán sok értelme van a fogmosásnak. Egyik nap, amikor együtt fürödtünk, ott volt mellettem a fogpor, és azzal mostam a fogam. Ő is kért. és láss csodát, ez annyira nem ízlett neki, nem ette meg, csak súrolt és öblített. ilyen egyszerű lenne? valahogy úgy, mert azóta is bevált. 


 

 

 

 

 Egyik kedvenc könyvemben találtam egy fogpor receptet, amit meg akarok csinálni, megosztom Veletek is, remélem beválik. Alaprecept, tehát nagy gubanc nem lehet vele. 

Fogpor házilag:

10dkg kaolinpor (gyógyszertár), 10dkg szódabikarbóna, 10g szárított málnalevél, 5g szárított gyógynövény (válassz ezekből: fodormenta, zsálya, édeskömény, borsmenta, szegfűszeg), néhány csepp illóolaj (a gyógynövénynek megfelelő illóolajat válassz: menta, zsálya, édeskömény).

A kaolinport és a szódabikarbónát keverd össze, és mozsárban, vagy kávéőrlőben őröld porrá. Add hozzá a többi száraz hozzávalót, és habverővel, kézzel keverd fel, hogy jó sok levegő kerüljön a keverékbe. Most tedd bele az illóolajokat, és egy éjszaka hagyd állni. Aztán mehet tiszta zárható üvegcsébe, és lehet használni. Én a nedves fogkefét belemártom a fogporba, így pont annyi ragad rá, amennyi kell

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr321987628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása