2010.04.26. 19:16
nyaló
egy újabb 'kényszerleleményes' megoldás..
ha már a nyalóka a nagyszülői látogatás része lett, és otthon is óriáshiszti tör ki, h NYALÓÓÓÓÓÓ KÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, akkor nincs mit tenni nyalóka KELL.
így készítettem el egyszer dühömben a házinyalót. nesze nektek nyalóóó :-))
alaprecept: 15-20dkg cukor, hurkapálca. ennyi. lehet fehér, vagy barna,csak akkor hamarabb kész van, mert a barnacukor gyorsabban keseredik..
tedd a cukrot egy kis fémedénybe. alacsony-közepes lángon addig kell kevergetni, míg megolvad. aztán várni kell. kanállal, vagy kerek végű késsel az edény oldaláról egy kis kupacba érdemes összeállítani. mikor már majdnem keményre hűlt- még ekkor is nagyon forró- vegyél ki diónyi darabokat és nyomd rá a 3felé tört hurkapálca végére. ekkor még tudod formázni, habár majd' leég a kezedről a bőr :-)
namármost, ezt lehet tovább cifrázni! ha a cukorral egyidőben apróra vágott diót, mandulát, szezámmagot, müzlit teszel, akkor még izgalmasabb lesz az íze, és még egészséges is!
kép nincs, de majd egyszer lefotózom, ahogy Tamara eszegeti :-)
Szólj hozzá!
Címkék: desszert
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.