Leszögezem, nem vagyok allergiás. Csak véleménynyilvánítás egy kényes, de sokakat érintő témában. Próbálom úgy is kezelni...

Kezdjük a parlagfűvel...kezdjük azzal, nem hiszek el semmit. Csak abból indulok ki, amit átgondolva is objektívnek tartok. Gyomnövény csak mezőgazdasági értelemben létezik. Szinte minden növény gyógynövény, kivéve amelyik mérgező. Utána olvasva kiderült, a parlagfű is igen hasznos növény,  régi gyógynövényes könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert a levelei és a virága, még a pollenje is nagyon sok vitamint tartalmaz. Még nem kóstoltam, de biztos vagyok benne, az idei évben kipróbálom salátába, zöldfűszernek...Beszámoló később :-)
 

"A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy a liszt veszedelmes"

Ez azért is veszedelmes, mert rendkívül középkori módszernek vallom, hogy egy növényt ki kell irtani, mert az emberi immunrendszer annyira legyengült, hogy tömeges allergia betegség alakult ki a parlagfűre. Aztán ha 5 év múlva az akácra leszünk érzékenyek, akkor eltűnik az akác??vagy a málna, vagy a tulipán?? és a szőr? irtsuk a macskákat, vagy a nemgyantázott eredeti férfit, mert szőrös????????a hiba forrásának kimondása természetesen senkinek (főleg a gyógyszeripar) sem érdeke, de fel kellene ébredni,és nem mint alvajáró, menni a "többi" után...

A legnagyobb gond az életterünkben van, nem a Természetben...egy jó példa a következő kiemelt cikkrészlet:

"Tíz évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermeket kirándultattak Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle. Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele: már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért?

Azért, mert az autók kipufogógázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizált! Akkor most ki a hibás? A parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a kipufogógázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani vagy a városokból kitiltani?

Vajon miért erőltetik a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal működő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is? A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése! Ma már a lakosság 30%-a allergiás vagy asztmás, és ők biztos gyógyszerfogyasztók... Mellesleg a légutak nyálkahártyáját a tej- és tejtermékek teszik védtelenné magas kazein tartalmukkal (a tehéntejben 300-szor több a kazein, mint az emberi tejben, és a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, így a parlagfű pollenjeire sem. " 

Ezt családon belül is érzékelem...nézzük az élelmiszereket...a mostani szülinap meghozta "áldásos" következményét: pillecukor, tartósítószer, sok cukor, E-mitoménmi, és másnap mindenki,beleértve Ivánt is, egymás után képes 5-öt tüsszenteni, folyik az orrunk...ez a sok műcucc maximálisan legyengíti az immunrendszert, a C-vitamin helyett a cukrot veszi fel a szervezet, a tartósítószer és színezők porig zúzzák az immunrendszert...az már csak hab a tortán, hogy cigifüst is volt....ma már igyekeztem sok nyers sóskát, citromot, csalánt és zöldeket enni...ha most jönne még egy kis munkahelyi bezártság, klíma, tisztítószerek és padlószőnyeg, tuti 1 hónap múlva allergiás tünetek is előjönnének...milyen egyszerű a képlet...

A Természet pedig elintézi a dolgokat, hiszen az agresszívan terjedő növényeknek az eredeti célja a területfoglalás, hogy aztán más,igényesebb növények is lehetőséget kapjanak a megtelepedésre:

"Az első évben teljes területét beterítette a parlagfű (honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több mint 50%-ban visszaszorult, és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu, a lósóska, a fehér üröm, a máriatövis, a paréj, a libatop stb.). A következő évben már 20% alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2%-án volt csak parlagfű! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a termőföldet a kiszáradástól – és teszi a „dolgát”!"

"A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon, akár gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, „természetazonos” aromákat, emulgeáló szereket stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyaszt. Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, és ha ilyenkor virágzik a parlagfű, a fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók).

De az étel nemcsak az ipari élelmiszer-előállításkor mérgeződik, hanem a megtermelés folyamán is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meglegyen – mozgás nélkül – az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, kumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert.

Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Táplálékukban sem volt annyi káros anyag, mint napjainkban. Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző betegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus fertőzés stb.), a tápba keverten különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is."

Weixl-Várhegyi László
mérnök, radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta
a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja

A megoldást nem tudom. De az az érzésem, valahol a Természet a megoldás. Ki a szabadba, enni sok zöldet, sok virágot, virágport, és minél kevesebbet a városban, a szmogban...Le a műkajával, a műsalival, a műruhával, a műélettel...

Kellenek az IGAZI dolgok. IGAZI étel,IGAZI hús, IGAZ érzés, IGAZI lak...IGAZI ÉLET....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr602786853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása