jszcst 2010.08.22. 08:14

Circus Soluna

 Felejthetetlen élményben volt részem tegnap, a mosoly az arcomon még mindig itt van :-)

Cirkuszba indultunk ugyanis tegnap Sukorón, a Marcival és Évivel. Pontosabban ők mentek, mi meg csatlakoztunk. Valamiért éreztem, mennünk kell ebbe a 'cikruszba'.

Egy családi vándorcirkuszról van szó (Circus Soluna, azaz Naphold cirkusz), akik echós szekerekkel járják a világot. Pontosabban Franciaországot, Spanyolországot, Németországot és Magyarországot. Egy család, aki felvállalta ezt az életet. Két felnőtt és a gyerekek, akik magánóvodákba és magániskolákba jártak. Barna bőr, szőke fonott-leengedett-kócos haj, és tiszta tekintet. Állatokkal vándorolnak, tyúkokkal, kacsákkal, kecskékkel, kutyákkal és a 4 lóval, akik a szekereket húzzák. A szekerekben élnek télen, nyáron (ok, a telet egy barátjuknál töltik, de akkor is a szekerekben élnek), utaznak a hideg és eső ellen más vidékre. Petra és Stefan, a két felnőtt és a gyerekek Till,, Santu, Nis és Fjosok. 

A műsor pedig? Imádnivaló volt! Aranyos műsorokkal, mondanivalóval ( a gyerekek elszöknek az iskola és szülők fogságából, és csak akkor mennek haza, ha követeléseiket teljesítik a felnőttek: szabadon engedik az állatokat, nem mérgezik a földeket és nem írtják az erdőket), volt akrobatikus mutatvány, nem is akármilyen: lengőhintán a magasban az egyik gyerek-lány mutatott be attrakciót, volt kötélen sétálás, tűz dobálás, tűzön átmenés, egy kerekű biciklizés, akrobatikus mutatvány, és sok sok vidámság. 

Szavakba nem önthető hangulat egy focipályán, sok gyerekkel, kék égbolttal, naplementével, majd holdfeljöttével :-)

a műsor ingyenes, pontosabban kalapoznak, ebből élnek, meg amit a falubeliek adnak nekik (lekvár, kenyér, akármi). Mert húst nem esznek, mobiltelefonjuk, számítógépük,tévéjük nincs, csak 'óriási' könyvtáruk és rengeteg sztorijuk :-). És csak a falvakban tartanak előadásokat, városba nem mennek. Nagyon pozitív minden porcikájuk, minden tárgyuk kedves, történetektől hemzsegnek a szekereik :-)

Aki többet akar megtudni a cirkuszról, az olvassa el a 

http://www.vasnepe.hu/fooldal-legfrissebb_hirek/20070824_naphold_cirkusz_vandoruton

oldalt.

És ha kíváncsiak vagytok, épp hol tart előadást a cirkusz, akkor keressétek a Sebeő Talánt a 06-70/310-2827 számon.

Ez egy igazi kuriózum mesterség, élet, választásuk bátorrá és szabaddá teszi őket. A felnőttek (Petra és Stefan) arca sokat látott, megélt, de boldog és szabad arcok, az elmúlt 18 év viszontagságaival és történeteivel :-) mert az első gyermekük születésével indultak útnak az echós szekérrel, azóta is vándorolnak...

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr1002238355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása