jszcst 2010.08.19. 14:51

Bio kutyakaja

 Mostanában, hogy az étkezésről beszélünk, eszembe jutott Edward (nehéz elfelejteni :-) ).

A kutyák mit esznek manapság? Olcsó vagy szuperextra kutytápot. Mert abban annyi vitamin és színtiszta marhahús van, és 10 kg mindössze 3000 Ft, vagy a szuperextra 10ezer forint, és abban van már minden, alga, hús, zöldség,olajok, stb... De miért nem tudom ezt elhinni? ezek csak granulátumok, kis golyók, vagy kukacok, vagy undorító szagú húskészítmények...

Én/Mi főzünk Edwardra. Edward, a kutyánk, írfarkas, 97 cm marmagassággal úgymond Európa legnagyobb kutyája (írd be a google-be, és kidobja Edwardot!!). Sok ember nem étkezik úgy, mint Edward. Mondjuk az elmúlt hónapok kicsit viszontagságosak voltak :-) 

Bio vagy makrobiotikus kutya :-) (legalább vki továbbviszi a makrós étrendet :-) )

A menüje a következőkből áll: főtt:hajdina, köles, rizs, tészta, olívaolaj, olajos hal/apró húsfalatok, tojás, néha reszelt répa, tejföl, fokhagyma és ha van maradék a mi kajánkból. néha kap őrölt algát, kovaföldet, marhahúst, marhacsontot, extra feltét a bárány, sütemény :-)

Edward családtag. Így a minimum, hogy hasonló színvonalon étkezzen. Amikor hazamegyünk a szüleimhez, ahol anyukám összekészít neki minden finomságot, akkor megy a habzsi-dőzsi, aztán a rosszullét. Mert Edwardnak, és gyakran a hasonlóan nagy termetű kutyáknak, igen érzékeny a gyomruk, és még sok más alkatrészük is. 

Az írfarkasok rövid életűek. Születési súlyukat meg százszorozzák, így testük igen érzékeny: a szív, az ízület, csontozat, gyomor kényes alkatrész náluk. Az állatorvos egyszer azt mondta, és ezzel egyet is értettem, hogy ha azt szeretnénk, hogy ne csak 7-8 évig éljen a kutyánk, tartsuk őt nagyon vékonyan, nem baj ha megszólják, milyen gebe ez a kutya, a lényeg, hogy nagyon jó minőségű kajából kis adagokat kapjon. Nos, ezen vagyunk :-)

De látom ám a különbséget! Főleg, mikor a szüleimnél bekajál a rengeteg húsból. A tekintete is megváltozik..vadas lesz, nehezebben kezelhető, jobban előjönnek a vad ösztönök, ami persze nem baj, csak a különbség érdekes. 

A kutyakajás személyiségváltozást még nem látom, de igyekszem kerülni :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr332233218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása