jszcst 2010.08.16. 16:42

Tánc a világban

 Imádom a táncot, szeretek táncolni és táncot nézni. Mióta Fehérváron lakunk minden évben megnézzük a Királyi Napok Nemzetközi -néptánc Fesztiválját. (részletek a www.kiralyinapok.hu oldalon)

Idén tegnap kezdődött, remek felnőtt és gyerek programokkal. Tegnap este is kimentünk, sajnos a gépem lemerült, így értékes fotóktól estem el..

Sokáig nem voltam oda néptáncért. A kettő jobbra, kettő balra koreográfia ma már tudom, nem nevezhető táncnak. Amióta látok vérpezsdítő, nemzetek-kultúrák habitusát, temperamentumát kifejező táncot, már nagy rajongója vagyok.

Kedvenceim a mongol, dél-szibériai, taiwani, török, és persze magyar táncok. A virtus, a szenvedély leginkább a dél-szibériai, azaz orosz táncban érződött legjobban. Minden mozdulatban- pedig nem volt különb, mint a francia punnyadt nyugat-európai kultúrát kifejező tánc-  erő, szenvedély, vadság sugárzott. A leglagymatagabbak a franciák és hollandok voltak...asszem hollandok csak tavaly voltak, de annyira emlékezetesen unalmasak voltak, hogy még most is emlékszem...

szóval mégis csak 'keletfelé' izgalmas az élet,még ha az 'elmaradottsággal' is jár...

Ma is megyünk, remélem sikerül jó képeket csinálni :-)

ja, Tamara vaníliás vattacukrot szik, hogy miért rózsaszín, azt senki nem tudta megmondani:-)

Ha erre jártok, feltétlenül nézzétek meg, gyertek el és töltődjetek :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr852225880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása