jszcst 2012.05.25. 22:50

BioKert mustra

Már vagy ezerszer nekivágtam, hogy megrajzolom a kertet, mármint hogy látszódjon, mit hová ültettem, de mindig volt valami nagyon fontos :-) így hát maradnak a képek és beszámoló :-)

Megkezdődött a betakarítás, túl vagyunk a rebarbara, sóska dömpingen, most a saláta, borsó, hagyma, spenót a favorit :-)

Ha erre jártok, ugorjatok be egy ölnyi salátáért !! Van bőven. Azt hittem salátából nem lehet sokat vetni, de tévedtem. Pedig szinte naponta eszünk egy jó nagy tállal belőle, meg ajándékba is elmegy :-)

Ezek a képek kb 2 hete készültek, azóta a sok esőtől minden kétszer ekkora! Viszonylag sűrűn ültettem őket, mármint 4-6 sor (pl: fokhagyma-sárgarépa-vöröshagyma-paszternák-saláta-retek) után következik egy kis út, aztán újra ágyás (pl: mogyoróhagyma-zeller-körömvirág-póréhagyma).

Így kapa a sorok között kilőve, csak húzogatás van, de már most szépen kezdenek összenőni, és a kapa kitessékelésével és a nem taposással egész morzsalékos maradt a föld. Kb május közepéig, tehát az esők előttig kellett talajt takarnom, ezt csalánnal, fekete nadálytővel és rebarbara levéllel tettem meg, de a kihúzkodott gyomok is sokat segítettek nedvesen tartani a talajt.

Minden növény vagy palántáláskor, vagy növésben kapott erjesztett csalánlevet, főleg a nemrég ültetett paradicsom-paprika-padlizsán palánták.

Vannak paradicsom különlegességek, mint zöld-fehér zebracsíkos, piros-lila cirmos, fekete, lila, szív alakú, pink, koktél, F1, narancssárga, korai, késői. Asszem ennyi :-) Meg sokféle zöldség, a spárgán kívül,  mert az nem jött ki :-) de nő az articsóka, a lila krumpli, a fekete sárgarépa, a bébicékla, a kelbimbó, kelkáposzta, meg sorolhatnám a salátaféléket (cikória, endívia, tépő zöld-lila, jég, fejes, rukola).

 

 

Folytatás hamarosan, naprakészen :-) Tesóóóm, gyertek mááár!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr254546734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2012.05.27. 14:05:23

Mikor nyitsz bio-boltot? :-)

jszcst 2012.06.13. 10:20:48

@igor1974: bioboltot, nem, de szívesen adok, amim van :-) várunk szeretettel!

igor1974 2012.06.13. 10:21:31

30-án esküvő, most kicsit zűrös az életünk, de nyáron simán:-)
süti beállítások módosítása