2012.01.21. 16:58
Túró-Arany Rudolf
Azaz túrórudi házilag :-) aranyba csomagolva :-)
Egyszerű, nagyszerű, klasszikus, megunhatatlan és amúgy költséghatékony!
Nem akartam bonyolítani, majd fogom, de most nézzük a klasszikus túrórudit. Túró és csoki.
A fényképezőgépről nem akarok beszélni...egyszer lesz jobb is :-)
Szóval, ritkán, de akkor ugye 4 főre, veszünk rudikat, és utána az erős szívdobogásom mindig arra késztetett, meg kellene próbálni mindezt a kiskonyhámban előállítani.
Íme az alaprecept: 50dkg túró, kb 20 dkg cukor (ízlés szerint), vanília kikapart belseje, 1ek citrom, kevés citromhéj, 1 csomag zselatin. A zselatint a legkevesebb vízben felmelegítem, és hozzáadom a túróhoz, majd mehet bele a cukor, meg minden egyéb. Botmixerrel krémesre kevertem. Jöhet a fólia, tépj le 4 darabot, úgy, hogy kb 20 cm hosszú legyen. Elegyengettem, megkentem vékonyan olajjal, és belekanalaztam a túrókrém 1/4-ét. Feltekertem, és szépen egyenletesre nyomogattam. Mehet a mélyhűtőbe egy órára.
Csokimáz: 30dkg étcsoki, 2-3 ek olaj. Gőz fölött megolvasztottam őket.
Kivettem a rudakat, ekkor már elég szilárdak, kitekertem a fóliából, felvágtam 8-10cm-es darabokra. És egyszerűen beleforgattam a csokiba, mehet tálcára, tányérra, rácsra, aztán hidegere kb 1 órára. Aztán utána vagy közben már lehet is fogyasztani, csomagolni, stb...
az arany illik hozzá :-)nem?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.