Itt most idénygyümölcsre gondolok. Korábban is, de most kifejezetten aktuális lett a 'gyümölcsszedés' :-)

Gondolok itt a csipkebogyóra, kökényre és naspolyára, mert ezek mind karnyújtásnyira vannak, ami a legnagyobb luxus, amit csak kívánhatnék :-)

Ha valakinek ezek nem elérhetőek, szóljon, és szívesen szedek, küldök :-)

A C-vitamin, a vaspótlás kifejezetten télen a legfontosabb, és ezek mind frissen, természetesen vannak jelen, nem beszélve a flavonoidokról, és sok sok enzimről, vitaminról, ásványi anyagokról...sajnos nem hiszek a kapszulába zárt 'egészségbe'..

Így napjaink úgy telnek, hogy ezekből az igazán luxuscikknek nevezhető 'termékekből' jóformán korlátlan mennyiség áll a rendelkezésünkre, olyannyira, hogy már túl vagyok a kökénylekvár befőzésén :-)

Mindenkinek ajánlani tudok, marokszám, naponta, minden formában, de leginkább frissen és nyersen :-)

néhány kép mindennapjainkról :-)

(a képen feltűnik Ivánka is, érdemes megfigyelni, ahogyan kisvödrét viszi, épp a lovaknál voltak, Ivánka is itatja őket, nagy komolyan végzi a reggeli tennivalókat. Reggel amikor felkel, az az első, hogy húz az ajtóhoz, adja a gumicsizmáját, hogy ő akkor most megy ki az állatokhoz :-)))nagggyon aranyos :-))

aztán hétvégente megyünk a helyi gyerekekkelsétálni, kirándulni, erről majd később többet, itt épp kökényszedésre megyünk, de olyan ércesen hideg volt, hogy 1 óra szedés után kisebb felkelés tört ki, hogy szerintük elég lesz ennyi kökény :-) megadtam magam :-)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr263437829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igor1974 2011.12.05. 09:16:31

Ez valami hihetetlenül romantikus és "irigylésre méltó" :-)

Ez mind a telken van?

jszcst 2011.12.05. 11:05:01

@igor1974: csak a naspolya van a kertben, a kökény, csipkebogyó, a telek végén, csak át kell menni az út másik oldalára, ahol kezdődik a Vértes :-)de a telek telis-tele van gyümölcsfákkal, ribizli, málna, szeder, josta, szamóca, és sok sok zöldség :-)

igor1974 2011.12.05. 12:37:31

Ez egy kész paradicsom (sic! :-)
süti beállítások módosítása