Ugyan a fényképezőgépemet elhagytam, de azért valahogy csak sikerült csinálnom pár képet...

Belekezdtem azon dolgok elkészítésébe, amihez itt sokkal több kedvem van...ez a süti az egyik...már rég ki akartam próbálni, de tény és való, ide illik jobban :-)

Illatos, zamatos, meleg és mi itt forró hársfa-bodza-zeller teával isszuk...

Sütőtök torta: 

Omlós tészta: 30dkg liszt, 1kk só, 17dkg vaj, 3-4 ek víz. A lisztet a hideg, apróra vágott vajjal morzsold össze, hogy olyan morzsás keksz állaga legyen. Ehhez add hozzá a cukrot, sót, , majd a vizet. Lehetőleg gyorsan gyúrd össze, kis cipóvá. Vágd ketté: 2/3, 1/3 arányban, majd tedd a hűtőbe 20 percre. Alufólián nyújtsd ki a 2/3 tésztát, így kevés liszt kell hozzá, úgy, hogy a tészta 3-4 cm-rel túlnyúljon a 20-23cm átmérőjű tortaformán. Tedd rá, és tedd vissza a hűtőbe egy fél órára. A vékonyabb tésztából majd nyújts ki egy téglalap alakot, és vágd vékony csíkokra, ebből lesz a fonott szegély.

Töltelék: 45dkg főtt tökpüré, 40dkg sűrített tej, 2 tojás, 16dkg cukor, 2tk fahéj, 1 tk gyömbér, 1/2 tk őrölt szerecsendió. Keverd össze a tökpürét a tejjel, tojással, cukorral és fűszerekkel. 

A tésztába öntsd a tölteléket, a tészta szélét hajtsd vissza. Erre helyezd a megfonott tésztát, körbe. Süsd az egészet előmelegített sütőben kb 40 percig. Majd hagyd hűlni 1,5 órát.

Diódarabos máz: 6dkg vaj, 12dkg apróra vágott dió, 16dkg cukor. Az egészet süsd addig, míg a vaj fel nem olvad. Majd az egész tortát tedd a grillsütőbe, vagy sima sütőbe 5 percre, míg meg nem pirul, azaz karamellizálódik a teteje. 

Tejszínhab illik hozzá...

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr473411041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása