Na de ki az a Panni? Háát, a Tesóm. Szabó Erzsébet, azaz Böbe, abból lett a Böb, aztán a Bob, aztán a Babnéni, majd miután Tamara nem tudta megjegyezni, csak annyit  hogy Panni:-)

Így lett az Erzsébet beceneve a Panni :-) és Panni csodafinom - a 'mi van otthon' projekten belül-ánizsos zellerkrémlevest készített pirított káposztával és pirított szalonnadarabokkal megspékelve. 

A 'mi van otthon projektről' azt kell tudni, hogy a balatonalmádi nyaraló a hegy tetején van, és mivel 4 napig csak zuhogott, hát megrekedtünk. így abból főztünk, ami van:-) így készült a MicuMama répasütije, a kenyérkék, a Panni levese, a sült paprikakrém, a Pé féle hagymaleves és a bodzalekvár.

na de most a zellerkrémlevest akarom megmutatni, mert mint gyökérzöldség a szervezetünk legjobb 'barátja', intenzív íze a (kel)káposztával és a csipetnyi pirított szalonnával igazi őszi étel.

Panni zellerkrémlevese:

3db zeller, 1db fehérrépa, 4db krumpli, egy darabka vaj, és olívaolaj, só, bors, 1 db ánizs, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek tejszín, 1/3 fej kel-fejes káposzta, húsos szalonna.

A vajon és olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd bele az apróra vágott zellert, fehérrépát és krumplit, süsd 5 percig, majd öntsd föl kb 1-1,2 liter vízzel. Tedd bele az összenyomott fokhagymát,sót, borsot, ánizst és főzd puhára a zöldségeket (kb 30 perc). Turmixold össze botmixerrel (előtte vedd ki az ánizst), és tedd bele a tejszínt. A szalonnát vágd hosszú vékony csíkokra és pirítsd meg. Vedd ki a serpenyőből és a zsírjában pirítsd meg a szintén vékony csíkokra vágott káposztát. 

A levest tedd a tányérba, tegyél bele egy kanál pirított káposztát és néhány csík szalonnát. Forrón tálalva az igazi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeliving.blog.hu/api/trackback/id/tr132273389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása