2010.09.05. 11:02
Friss paprikakrém
A piacon szoktam venni, sóval eltett paprikakrémet, de már megégetett magam, mert felbontani nem engedik, és csak otthon jövök rá, avas volt vagy nem.
Így inkább most, amikor amúgy is 150 Ft egy kiló paprika, inkább csinálok frissen paprikakrémet. A világ legegyszerűbb dolga, csinálhatsz édeset vagy erőset. Tele vitaminnal, imádnivaló reggeli, szendvicsbe, kenyérkékbe, mártogatni, szószalapanyagnak, levesbe, sültekhez.
Friss paprikakrém: 1 kg pirospaprika (kápia), és tengeri só.
Daráld le vagy pürésítsd a kicsumázott paprikát, maradhat benne mag is, majd sózd kedved szerint. Hűtőbe, vagy lezárható befőttesüvegbe tárold.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.